Polisin özel okullarda yaptığı denetim baskınları Yozgat’a da sıçradı. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri eşliğinde, Özel Ergin İlk ve Orta Okuluna baskın yapıldı. Polis baskını sırasında velilerin çocuklarını kayıt yaptırması dikkat çekti. Okul Müdürü Oğuz Köker, "Her gün şehit geliyor. Polis terörle uğraşması gerekirken okul baskını ile uğraşıyor." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yaklaşık 20 kişiden oluşan polis ekipleri öğleden sonra Özel Ergin İlk ve Orta okuluna yaptıkları baskında sınıfları ve bilgi işlem odasında arama yaptı. Bilgisayarları ve dosyaları kontrol eden polis ekipleri aramalarını sürdürürken içeride bir velinin de kayıt yaptırması dikkat çekti.

VELİNİN İSYANI: UYUŞTURUCU, HIRSIZLIK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR DEVLETİN POLİSİ OKUL BASKININA GÖNDERİYOR

Okula çocuğunu almaya gelen bir kadın veli ise kendisinin görüntüsünün alınmasını istemeyerek, okulda polisleri karşısında görünce utanç duyduğunu belirtip, “Ülke terör örgütü PKK yüzünden kan ağlarken, devletin imkanları ile böyle okullara baskın yapmasını kınıyoruz. Her gün şehit geliyor, uyuşturucu ve hırsızlık başını almış gidiyor, devletimizin polisleri bunlarla mücadele etmesi gerekirken okullara baskın düzenliyor. Buna sebep olanlara yazıklar olsun.” diye tepki gösterdi.

OKUL MÜDÜRÜ KÖKER: BU YAPILANLAR TARİHE GEÇECEK

Özel Ergin Okulu Müdürü Oğuz Köker de Yozgat’ta 19 yıldır faaliyet gösteren ve başarılara imza atmış bir eğitim kurumunun bu şekilde denetlenmesine anlam veremediğini vurgulayarak, yapılanların Türkiye tarihine geçeceğini söyledi. Köker, “Dün bir denetimden geçtik. Bugün de emniyet mensupları geldiler, bu kurumu denetliyorlar. Dünkü denetimlerde söyledikleri şu, “Yozgat’ta bütün eğitim kurumlarının denetleneceğini söylediler. Dün söylenen, bütün kurumlar denetlenecek dendi. Biz bunun da takipçisi olacağız.” dedi.

'POLİSİN TERÖRLE UĞRAŞMASI GEREKİRKEN BAŞKA İŞİ GÜCÜ KALMAMIŞ OKULA BASKIN YAPIYOR'

Oğuz Köker, 19 yıldır özel eğitim kurumlarının Yozgat'ta eğitim faaliyetini sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi: "Kurulduğu günden bu yana ilk defa böyle bir arama yapılıyor. Bizim her şeyimiz kurumsal, istedikleri kadar arama yapsınlar. Bu günde kadar defalarca denetimlerden geçti . Dolayısıyla istedikleri kadar arama yapabilirler. Türkiye’de bu kadar olaylar olurken, askerlerimiz şehit olurken, polisimiz, köy koruyucuları bu kadar şehit olurken, emniyetin başka işi gücü kalmamış 19 yıldır defalarca denetlenen bir kurumu hala denetlemeye çalışıyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Yani memleketin başka derdi, sıkıntısı yok gibi. Uğraşacak işler kalmamış gibi geçmişi, başarıları belli olan ve bu zamana kadar Yozgat’ta 19 yıldır tek olarak eğitim faaliyetini sürdüren bir kurumu 20 polisle sanki bir terör yuvası gibi denetliyorlar. Şu anda bu işi yapmasınlar, gitsinler askerimizi, polisimizi şehit eden insanlarla uğraşsınlar, ben buna tepki gösteriyorum.”

Özel Zirve Eğitim kurumlarına dün Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlükleri, Belediye ile vergi müfettişlerinin denetleme yaptığı öğrenildi.

Öte yandan Yozgat Emniyet Müdürülüğünden okula baskın öncesi sadece Anadolu Ajansı ve TRT’nin aranıp okula baskın yapılacağı haberi verildiği öğrenildi.