Tokat’ın Turhal ilçesindeki Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin olaylı kongresinde polis tarafından tekmelenmesi ile gündeme gelen 60 yaşındaki çiftçi Mehdi Altınkaynak, kongrenin, güvenlik için şehir merkezinde yapılması gerektiğini belirtti. Altınkaynak, "Bu seçimler 35 yıldır Tokat'ta yapılıyordu. Son 2 yıldır Turhal'da yapılmaya başlandı ve 2 yıldır da seçimler olaylı geçiyor." dedi.

Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin bu yılki mali kongresi olaylı geçti. Mali kongre başlamadan, mevcut Başkan'la eski Başkan'ın taraftarları birbirine girdi. Çıkan kavgaya polis müdahale etmek zorunda kaldı. Polisin yere düşen bir çiftçiye tekme atması ise vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Polisin tekme attığı 3 çocuk sahibi emekli çiftçi Mehdi Altınkaynak, ''Gözaltına alınan torunum Muharrem Keskin'in serbest bırakılması için polis aracına doğru koştum. Torunumu kurtarmak istedim. Polisler, 'niye geliyorsun' diye bana vurdular." dedi. 60 yaşında olduğunu belirten Çiftçi Mehdi Altınkaynak, bu seçimlerin 35 yıldır Tokat'ta yapıldığını, son 2 yıldır ise Turhal'da yapıldığını ve 2 yıldır seçimlerin olaylı geçtiğini söyledi. Pancar Ekicileri seçim ve kongrelerinin tekrar Tokat'ta yapılmasını istediklerini ifade eden Çiftçi Altınkaynak, seçim güvenliği ve tarafsızlığının sağlanmasının ancak bu şekilde sağlanabileceğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak 15 gün önce Tokat Valisi'ne başvurduklarını kaydeden Altınkaynak, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Biz bunun için 15 gün öncesinde Tokat Vali'mize başvurduk. Vali Bey'e seçim güvenliği ve tarafsızlığı için seçimin Tokat'a yapılmasını talep ettik. O da bize 2 bin çiftçinin imzasını getirin seçimi Tokat'a alalım dedi. Biz ise 5 bin 700 kişinin imzasını götürmemize rağmen seçim yine Turhal'da yapıldı. Geçen sene de olay çıkacağını bildiğimiz için çoğu arkadaşımız oy kullanamadı. Bu yıl da aynısı oldu. Ben 40 yıldır oy kullanıyorum. Bu yıl ise kullanamadım. Biz bu seçimin iptal edilmesi ve yeniden yapılmasını istiyoruz. Ben yetkililerden bu olaya müdahale etmelerini, seçimin adil ve güvenli yerlerde yapılması için bize yardımcı olmalarını istiyorum."

Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı Cemalettin Uzamış ise bu kongrenin iptal edilmesi ve yeniden yapılması gerektiğini savundu. Yapılan kongrede usulsüzlük olduğunu öne süren Uzamış, konuyu mahkemeye taşıdıklarını ve Turhal Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açacaklarını söyledi.