Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, skandal bir uygulamaya imza attı. Polisler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evine giderek farklı suçlardan aranan bir şahsı sordu. Sivil kıyafetli polisler, daha sonra yanlışlık olduğunu belirterek adresten ayrıldı. 'Demirtaş ailesi taciz mi ediliyor?' yorumlarına yol açan olaydan sonra 1 polis memuru açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, olay cumartesi akşamı yaşandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan evine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri gitti. Kapıyı çalan polis ekipleri, farklı suçlardan aranan bir kişinin burada ikamet ettiğini belirterek, arama yapmak istedi. Aile, böyle bir kişinin evde yaşamadığını belirterek, ikametin Selahattin Demirtaş'a ait olduğunu hatırlattı. Bu sırada Demirtaş ailesinin korumaları ile polis ekipleri arasında küçük çaplı bir arbede yaşandı. Polis ekipleri, daha sonra söz konusu adresten ayrıldı.

Olayın ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldı. Demirtaş'ın evine giden polis ekiplerinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri olduğu ve komiser İ.A.B. tarafından gönderildiği ortaya çıktı. KOM ekipleri, Demirtaş'ın ikametine 155'e yapılan ihbar doğrultusunda yönlendirildiklerini belirtti. Bunun üzerine yapılan araştırmada, muhaberede görevli bir polis memurunun, aranan kişilerle ilgili yapılan bir ihbarın adresini yanlış kaydettiği ortaya çıktı. Aranan şahıs yerine Demirtaş'ın adresinin sisteme girildiği anlaşıldı. Muhabere görevlisi polis memuru açığa alınırken, sivil polis ekiplerini adrese gönderen KOM yetkilileri hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.