Kayseri’de askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ilginç olay yaşandı. Polis, savcılık talimatıyla aradığı 3 kişi için iki öğrenci yurduna giderek burada arama yaptı. Şahıslarla ilgili bilgiye ulaşamayan polis, yurtta bandrollü olan ilahi ve vaaz kasetlerine el koydu.

Kayseri’nin Talas ilçesindeki üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta, polis tarafından arama yapıldı. Aranan 3 kişi ile ilgili burada bilgiler alan polis, şahısların yurtla bağlantısı olmadığını öğrendi. Daha sonra yurt binasında arama yapıldı. Arama hakkında bilgi veren yurdun bağlı olduğu şirketin avukatı Gökhan Taşdemir, şunları söyledi; “Yurtta arama yapılmasıyla ilgili bize haber edildi. Bizde avukat olarak oraya gittik. Gittiğimizde polis gerekli bütün aramaları yapmış ve tutanakları tutmuş. İmza aşamasında bize haber edilmiş. Bir şahsın aranmasıyla ilgili olarak yurda gelindiğini öğrenildi. Yurtta aramada böyle bir şahsa rastlanmadığı öğrenildi. Kanunsuz, hukuksuz herhangi bir şey yoktu. Sadece polisler burada bandrollü ilahi ve vaaz kasetlerine el koydu. Bu kasetler yasaldır. Bandrollü ve satışlarına piyasada müsaade edilmiştir. Piyasada herhangi bir kırtasiyeden de alınmaktadır. Yurtla ilgili herhangi bir suç unsuru yok.”

Ders çalışma notlarının da tutanaklara geçirildiğini aktaran Avukat Taşdemir, “Eski üniversite sorularının yer aldığı kağıt polis tarafından tutanakla alındı. 2010 yılına ait YGS çıkan soruları internetten çıktısını alan oradaki personel, üniversite sınavına gireceği için çalışmış ve işi bitince çöpe atmış. Bunlar 2010 yılında sınav sonrasında kamuoyu ile paylaşılmış olan sorulardır. Bunun üzerinde birilerinin ders çalışması sorun değil. Ki kağıt üzerinde de açık açık 2010 yılı YGS soruları olduğu belli. Ama polis bunu tutanağa geçirmek istedik. Bunu görmesine rağmen. Bizde bunun tutanağa geçmesinden dolayı bir sıkıntı olmayacağını söyledik. Geçirebileceklerini söyledik. Bunu da tutanaklarına alıp gittiler” diye konuştu.