İzmir’deki eğitim boykotunda gözaltına alınan CHP Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Erdal Çam, “Polislere, 'Ben milletvekili oğluyum.' dedim, polis de bana, dalga geçerek, 'Ben de milletvekili adayıyım.' diye cevap verdi.” dedi.

İzmir'de, Birleşik Haziran Hareketi (BHH) çatısı altında bir günlük eğitim boykotuna katılan KESK'e bağlı sendikalar, sol partiler ve bazı Alevi dernekleri üyelerinden oluşan eylemciler, ellerinde bayrak ve pankartlarla Konak ilçesi Basmane Meydanı'nda toplandı. Polis, binlerce kişinin katıldığı protesto sırasında yürüyüş yapılmasına izin vermedi ve müdahale etti. Olaylar sırasında 58 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bu sırada Milletvekili Çam, polis ekiplerince gözaltına alınmak istendi. Araya giren oğlu Erdal Çam ise gözaltına alındı ve yaklaşık 15 dakika sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldıktan sonra konuşan Erdal Çam, ''Faşizan bir hükümetle karşı karşıyayız. Polisler milletvekilini, yani babamı gözaltına almaya çalıştılar. Ben de buna doğal olarak müdahale ettim, babamı korumaya çalıştım. O anda 20-25 polis arkadaş üstüme çullanıp gözaltına almaya çalıştılar. Polisler daha sonra beni gözaltına aldı ve kısa bir süre sonra serbest bıraktılar.” dedi. Polis otobüsüne götürüldüğünü anlatan Çam, “Oradaki polislere, ‘Ben milletvekili oğluyum.’ dedim. Bir polis de bana, dalga geçerek, 'Ben de milletvekili adayıyım.' diye cevap verdi.” şeklinde konuştu.