Ankara'da polislere usulsüz taltif iddiası ile 17 kişi hakkında açılan dava, oybirliğiyle 25 Haziran 2015 tarihine ertelendi.

Bazı polislere, haketmedikleri halde usulsüz taltif verildiği iddiasıyla 17 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı. Davada Halil Dumanlı, Hüseyin Şimşek, Gökhan Kabukcu, Bekir Akarsu, Gökmen Tekin, Muhammed Hamarat, Hakkı Okumuş, Veli Yılmaz, İsmail Çiçekçi, Haydar Akyürek, Zeki Akyol, Cemil Çevik, Servet Deniz Kalem, Eray Kılıçarslan ve Davut Gürbüz isimli sanıklar savunmalarını tamamladı. Sanıklardan Saruhan Kızılay ve Faik Ozan Karadağ ise mazeret belirterek duruşmaya katılmadı.

'SÜREKLİ SORUŞTURMA GEÇİRİYORUM'

Sanık Akarsu, savunmasında, "Bu arkadaşların başkanı benim, iki sene boyunca beraber çalıştık. Güvenlik Daire Başkanlığı'nda iki yıl başkanlık yaptım. Görevden alındım, buna karşı dava açınca her şey başladı. Tarihte ilk defa 95 gün görevlendirme yapıldı. Sürekli soruşturma geçiriyorum. Altı müfettiş var, üç tanesinin soruşturması bitti. Muhtemelen başka soruşturmalar da gelecek. Ben bugüne kadar kimsenin hakkını yemedim, üstelik nitelikli dolandırıcılıkla yargılanıyorum. Çok zoruma gidiyor. Hafta sonu çalıştığım zaman arkadaşlar çalışıyor diye yemek paralarını verdim. Zaten görevden alındık, misafirler geçmiş olsuna geldiler, ‘Ya sen yolsuzluk mu yaptın?’ diye sordular. Bu çok zoruma gidiyor. Bu suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum.” dedi.

Sanık Şimşek ise tayinlerin cezalandırmaya dönüştüğünü söyleyerek, “Altı defa tayinim çıktı. Ailem şu anda başka yerde. Ben haftaya nerede görev yapacağımı bilmiyorum. Bir suç varsa cezası bir tane olur. Biz her gün cezalandırılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

DAVA 25 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Mahkeme başkanı, davanın 25 Haziran 2015 saat 09.30’a oybirliğiyle ertelendiğini ifade ederek, kararı şöyle açıkladı: "Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılarak taltif modülüne veri girişi yapılırken yine İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü'nde bulunan diğer modüllerin aynı anda çalışıp çalışmadığı, taltif modülüne veri girişi yapılırken girişi yapılan personelin raporlu, geçici görevli, dış görevli, doğum izinli, taltif kayıt sırasında buna ilişkin ikaz, uyarı verip vermediğinin sorulmasına, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılarak taltif dosyalarına ilişkin ödeme yapılan kişilerden bu paraların geri alınmasına ilişkin karar alınıp alınmadığı, ayrıca bu karar doğrultusunda paraların geri ödenip ödenmediği, ödendi ise tahsil edildiğine dair onaylı makbuz örneklerinin mahkemeye gönderilmesine, sanık Faik Ozan Karadağ’ın savunma için 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimat cevabının beklenmesine, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 20 Şubat 2014 tarihli ödüllendirme konulu, Eyüp Kınacı imzalı yazısının onaylı suretinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden istenmesine, kayıtların çözümü için bilirkişinin görevlendirilmesine karar verilmiştir.”