Yolsuzluk soruşturmalarının ortaya çıkmasından sonra polislere yönelik operasyonlar kapsamında bir iddianame daha tamamlandı. Hükümete yakın basın organlarının bugüne kadar ileri sürdüğü iddiaların yer aldığı görülen iddianamede 143 emniyet mensubu şüpheli olarak gösterildi.

Savcı Okan Özsoy’un yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede 23 tutuklu 143 şüpheli yer aldı. Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski emniyet müdürü Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu eski emniyet mensuplarına darbe, silahlı terör örgütü kurmak, yönetme, üye olmak, casusluk, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, ifşa etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçları yöneltildi.

Toplam 266 mağdur ve müştekinin yer aldığı iddianamede, hükümete yakın ve ‘havuz’ olarak adlandırılan basın organlarında bugüne kadar çıkan iddiaların yer aldığı gözlendi. Polislere yasaların verdiği yetkileri aykırı kullanarak kamuoyunda tanınan belirli ekonomik güce sahip kişileri, basın ve siyaset alanında belirli konumu olan, devlet bürokrasisi içerisinde yer alan kişileri dinledikleri ileri sürüldü. Dinleme kararları aldıkları ancak eksik ya da yanlış bilgi verilerek dinleme kararları talep ettikleri iddia edildi.