Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin başlatılan operasyon devam ediyor.

22 Temmuz'da ilk dalgası yapılan ”˜yasadışı dinleme' operasyonunun 2. dalgası bu sabah başladı. İstanbul merkezli operasyon 14 ili kapsıyor;  gözaltı listesinde 33 kişinin ismi var. İlk dalgadan farklı olarak bu kez listedeki isimler düşük rütbedeki emniyet mensupları.

Soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'un da aralarında yer aldığı 14 ildeki bazı adreslerde arama yaptı. Yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla bazı kişiler gözaltına alındı.

İstanbul'da Seyrantepe'deki Polis Lojmanları'nı basan ekipler burada bulunanları gözaltına aldı, bazı evlerde de arama yapılıyor.

Çevik kuvvet ekipleri saat 06.30 sıralarında Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'nde önlem aldı. Daha sonra gözaltındaki bir kişi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli hastaneye girişte, "Gecemi gündüzüme kattım, çalıştım sonuç bu" dedi.
Gözaltı listesindeki polisler yasa dışı dinleme kararlarında imzaları bulunan memur ve komiserler.

14 İLDE OPERASYON

Soruşturma kapsamında, İstanbul, Ankara, Van, Mardin, Hakkari, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslerde yapılan aramaların sürdüğü öğrenildi.

IĞDIR'DA 1 GÖZALTI

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamında Iğdır'da bir polis gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Iğdır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli H.A. için çalışma başlatıldı. 

Şüphelinin yaşadığı eve giden polis ekipleri, H.A'yı gözaltına aldı. 

H.A'nın yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin yakalandığı öğrenildi. 

Kent genelinde herhangi bir arama yapılmadığı, H.A'nın da soruşturma gereği başka İstanbul veya başka bir ile gönderilmek üzere bekletildiği öğrenildi. 

VAN, HAKKARİ VE BİTLİS'TE 8 GÖZALTI

VAN, Hakkari ve Bitlis'te emniyete yönelik operasyonda 8 polis gözaltına alındı.

Emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonunun 2'nci ayağı bu sabah satlerinde yapıldı. 14 ilde yapıldığı belirtilen operasyonlar kapsamında Van'da 4, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 1 polis, Hakkari'de ise 3 komiser gözaltına alındı. Yapılan gözaltılarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı..

ANKARA'DA 3 GÖZALTI

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamında Ankara'da 3 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında başkentte 3 kişiyi gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmanın merkezi bulunan İstanbul'a sevk edileceği öğrenildi.

DİYARBAKIR, ŞIRNAK, BİNGÖL, MARDİN'DE 7 GÖZALTI

İstanbul merkezli operasyonda, Diyarbakır, Bingöl, Şırnak ve Mardin'de görevli 7 polisin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Diyarbakır, Bingöl, Şırnak ve Mardin'in de bulunduğu 14 ilde hakkında gözaltı kararı bulunan 33 kişi için sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Alişan Polis Merkezi'nde komiser yardımcısı Ahmet S, Ergani ilçesinde komiser yardımcısı Hacı Şerif E. ve Silvan ilçesinde komiser yardımcısı İhsan Ş. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde komiser yardımcı, Şırnak merkez ve Beytüşşebap ilçesinde 2 komiser yardımcısı, Mardin'in Ömerli ilçesinde de komiser olarak görev yapan 1 polis memurunun gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilecek.