Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 2012 yılında, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun ile polis memuru Alper Atilla arasında başlayan 'tost' kavgasına dahil olan, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu arasında geçen diyalog nedeniyle başlatılan dava, 11’inci duruşmasında karara bağlandı. 23 Ocak 2015 günü karar veren mahkeme, Milletvekili Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’na bin TL para cezası verirken, polis memuru Alper Atilla’ya 5 ay ceza verdi.

Dörtyol'da 2012 yılında meydana gelen olay, çekilen kamera kayıtlarının basında yer almasının ardından 'Milletvekili oğlu polisleri sıraya dizdi' başlıklı haberlerle gündemi uzun süre meşgul etmişti.

NELER YAŞANDI?

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, 2012 yılında emniyet lokalinde görevli, o dönemde AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun ile polis memuru Alper Atilla arasında 'tost' yaptırma ile ilgili tartışma başladı. İddiaya göre, Uzun, polis memuru Alper Atilla’ya, kavga sırasında 'görevden sürdürme' tehdidinde bulundu. Tartışma sırasında Uzun tarafından aranan AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu da olay yerine gelerek polislerle tartıştı. Tartışmaya Çevik Kuvvet Amiri Murat Emer de dahil olarak, iddiaya göre vekil oğlu Türkoğlu’na küfretti ve vurdu. Yaşanan tartışmaların ardından Dörtyol Emniyet Müdürü, çok sayıda polisi bir odaya dizerek ellerine numara verdi ve Uzun ile Türkoğlu'ndan kendisi ile tartışan polisleri teşhis etmesini istedi. Bu teşhis sırasında kaydedilen görüntülerin basında yer almasının ardından Dörtyol Savcılığı Ömer Uzun, İstemi Kağan Türkoğlu ile üç polis hakkında 'Tehdit, hakaret, kasden yaralamaya teşebbüs, kasden yaralama' suçlarında Dörtyol 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

DAVA 11’İNCİ DURUŞMADA KARARA BAĞLANDI

Dava sonunda, sanık Ömer Uzun’un sanık Alper Atilla’ya yönelik basit yaralama suçunu işlediğine dair mahkumiyete yetecek kesin delil bulunamadığından beraatine karar verilirken, 'Basit tehdit' suçundan dolayı 500 TL para cezasına hükmetti. Bu karar da sanığın kişilik özelliklerini dikkate alarak verilen ceza ertelendi.
Tartışmaya dahil olan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’nun polis memurlarına yönelik söylediği sözler üzerine 'Basit tehdit' suçu nedeniyle toplam bin TL para cezası verdi, bu kararda da sanığın kişilik özellikleri ve sabıkasız geçmişi ile yeniden suç işlemeyeceğine dair mahkemede olumlu kanaat oluşturması nedeniyle ceza ertelendi.

Olay günü Ömer Uzun ile tartışan sanık polis memuru Alper Atilla ise mahkeme kararıyla 6 ay hapis cezası aldı. Sanığın cezası, kişilik özellikleri nedeniyle 5 aya indirildi. Davada ayrıca, Alper Atilla’nın Ömer Uzun’a hakaret ettiği gerekçesi ile bin 500 TL para cezasına hükmedildi. Bu ceza da ertelendi. Mahkemede ayrıca Çevik Kuvvet Amiri Murat Emer'e hakaret ve tehdit suçlarından beraat kararı verilirken, hakaret suçu işlemekle suçlanan polis memuru Önal Uzun da beraat etti.