Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyonda İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen emniyet mensuplarının avukatlarından Osman Ertürk, 22 Temmuz'dan bu yana adalet sarayında komediler oynandığını söyledi. Ertürk, “Hırsız, yolsuz yakalanmıştır. Sarayında ne kadar oturursa otursun kral çıplaktır. Bu, bugün yarın Allah'ın izniyle net bir şekilde anlaşılacaktır. 10 yıl sonra bunların hepsine ayrıca siz gidip madalya takacaksınız. Rütbeleri sökülmüşse yerine yenisini takacaksınız. Ve bu insanların acısı geçecek.” dedi.

Polislere yönelik soruşturma kapsamında emniyette savcılık sorguları tamamlanan emniyet mensuplarının Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki sorguları devam ediyor. Bazı polislerin avukatları adliye ününde basın açıklaması yaptı. 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan tarafından sorguların devam ettiğini anlatan avukat Osman Ertürk, şu ana kadar dördüncü polisin sorgulandığı bilgisini verdi.

Polislerin Ergenekon, Balyoz soruşturmalarını yürüten emniyet mensupları olduğunu belirten Ertürk, “Başka bir meslektaşımızın söylediği şudur; başkasından brifing aldığını ifade eden bir savcı var karşımızda. Bu soruşturmayı yürüten asıl bu savcının insanları yargılarken hukukun temel ilkelerini değil de kafasında veya kendisini güdüleyen bir yargılamanın fitilini yapmış oluyor. Kamuoyu şunu çok net olarak bilmeli: Bu polisler İBB itfaiyesinde yolsuzluğunu yani bizzat eliyle rüşvet veren ve rüşvet alanları görüntüleriyle alınan paralarla tespitini yapan insanlar bunlar. Bu insanlar başka ne yapmışlar TOKİ yolsuzluğu kupon arazileri bunları çok duyduk bu memleketin başındaki adamlardan bunu duyduk. 'Benim iznim olmadan bu işler olmasın' diyen adamların bizzat bu soruşturmaları detaylandıran adamlar burada yargılanıyor.” şeklinde konuştu.

“22 Temmuz'dan beri yapılan hukuksuzluklar ciddi manada üst seviyeye çıkmış durumda.” diyen Ertürk, “Arkamızda görüyorsunuz tüm adliye sarayının 3-5 dönüm yeri polis bariyerleriyle çevirdiler, bunu tüm kamuoyunun takdirine arz ediyorum. İçerideki insanlar rüşveti alanı ve vereni suçüstü yakalamış insanlardır, bizim memleketin yüzde 99'unun Müslüman olduğuna inanıyoruz. Bu polisleri buraya sokan iradenin İslamiyet’i siyasi olarak kullanarak oy devşirmeye çalışan bir grup olduğunu görüyoruz. Bunlar her zaman şunu söylüyorlar: 'Rüşvet almakta vermekte İslam dininde yoktur.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir polisin tutuklamaya sevk edilecek bir durumunun olmadığını kaydeden Ertürk şunları dile getirdi: “Darbe diyor adamlar sen savcısın Allah'tan kork darbe derken ceza kanununda darbeyi açıp okumadın mı? Cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmak diyor. Bunun neresinde cebir var adam işini yapıyor. Sen o cübbeyi nasıl üstüne giyiyorsun? Birazcık Allah'tan korkuyorsan, kanunlardan utanıyorsan bunu yapmaman lazım. Casusluk diyor casusluk nedir ya?”

22 Temmuz'dan bu yana adalet sarayında komediler oynandığını vurgulayan Ertürk, “Biz böyle okumadık 15 yıldır hukukun içerisindeyiz. Avukatlık yapıyoruz. Türkiye'de hukukun çivisinin çıktığını buradan anlamanız lazım. O polisler savcı kardeşimiz şehit edilirken o polislerin kardeşimizin şehit olmasının önüne geçmesi lazımdı. Savcılara diyorum. Arkadaş gidin dışarda terör kaynıyor. Hırsızlık, yolsuzluk başını almış gitmiş. Biraz Allah'tan korkun. Korkmuyorlar, korkmayacaklar da. Dinle ilgili zeminleri kalmadı. O kadar yaptıkları hukuksuzluklardan korkuyorlar ki, içeride çürümekten korkuyorlar. 1 buçuk yıldır devletin altını üstüne getirdiler. Ve şuanda söz konusu olan şeylerin tamamı onunla bağlantılı. Hırsız, yolsuz yakalanmıştır. Sarayında ne kadar oturursa otursun kral çıplaktır. Bu bugün yarın Allah'ın izniyle net bir şekilde anlaşılacaktır. Benim iki tane müvekkilim içeride. 10 yıl sonra bunların hepsine ayrıca siz gidip madalya takacaksınız. Rütbeleri sökülmüşse yerine yenisini takacaksınız. Ve bu insanların acısı geçecek.” açıklamasını yaptı.