Ankara’da protokol yolundaki parkın bitişiğinde bagajı açık halde olan ve içinde çanta bulunan bir otomobil polisi alarma geçirdi. Mıntıkasında gerçekleşen olayı ihbar eden park görevlisinin ise polisliğe soyunup, vatandaşları yönlendirmesi ilginç görüntülere yol açtı. Trafik görevlisi tarafından uzaklaştırılmak istenen görevlinin, “Askerliğini yaptı çocuk, kendini kurtardı. Ben de zaten emekliyim. Zaten yaşayan ölü emekliler, biliyorsunuz.” sözleri çevrede gülüşmelere neden oldu.

Protokol Yolunda bulunan parkın görevlisi Birol Çelik, parkın hemen yanında, içinde çantaların bulunduğu bagajı açık otomobili görünce durumu polise ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Bu sırada bölgede bulunan trafik polisi, aracın bulunduğu yolu trafiğe kapatıp, karakol ekiplerinin gelmesini bekledi. Durumdan vazife çıkaran park görevlisi ise polis ekipleri gelene kadar, vatandaşları kendi yöntemiyle uzaklaştırmaya çalıştı. Aracın bulunduğu yerden geçmek isteyenleri, ‘Buradan geçiş yok. Dayı burası kapalı, karşıdan geçelim’ sözleriyle yönlendirdi. Israrla yoldan geçmek isteyenlere de tepki gösteren Çelik, şahısların kendine ‘Ecel geldiyse cihana baş ağrısı bahane’ dediğini kendisinin ise ‘Aşağıda şüpheli araç var, tehlikeli buradan geçmeyin’ dediğini aktardı. Bir süre aracın yanında oturup, çevreyi gözetlemesi dikkat çekti.

"YAŞAYAN ÖLÜ EMEKLİLERİZ, BİLİYORSUNUZ"

Bir süre sonra bölgeye gelen karakol ekipleri çevre güvenliği alıp, yola şerit çekti. Şeridin içinde dolaşan bekçiyi bir trafik polisi uyardı. Bekçi polisin uyarısına, “Çocuk askerliğini yaptı, kendini kurtardı. Ben de zaten emekliyim. Zaten emekliye de bir şey olmaz. Yaşayan ölü emeklileriz, biliyorsunuz.” karşılığını verdi. Bekçinin bu cevabı çevredekilerin gülmesine neden oldu.

Görevli polis memuru park görevlisinin araçtan uzak durmasını istedi. Polis tarafından şeridin dışına gönderilen görevlinin burada da vatandaşları yönlendirmesi dikkat çekti.

Protokol yolunda gerçekleşen olay sırasında, resmi araçların çevreden geçtiği görüldü. Bir süre sonra olay yerine gelen otomobil sahibi, polise bagajı açık unuttuğunu aktardı. Aracın yapılan sorgusunda da bir olumsuzluk çıkmayınca, vatandaşlar ve park görevlisi rahat bir nefes aldı.