17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sonrası Konya'da işadamlarına yönelik bu sabah yapılan baskınlarda gözaltına alınan çok sayıda işadamı ifadeleri alınmak üzere Konya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM)'ne götürüldü. Gözaltına alınan işadamlarının avukatları KOM önüne geldi. Burada, yol kenarındaki kaldırımlarda bekleyen şüphelilerin avukatları, polis tarafından çembere alınarak uzaklaştırıldı. Avukatlar, kaldırımda durmasına izin vermeyen polislere tepki gösterdi.

KOM şubesi önünde yol kenarındaki kaldırımlarda bekleyen şüpeli avukatları, polisin uzaklaştırmaya çalışması avukatların tepkisine neden oldu. Avukatlar "Bu kaldırımda durmayı yasaklayan kim? Burası kamuya ait bir yer. Kamuya açık olan bir yer. Ben avukatım, bu dosyanın avukatıyım. Burada bulunmayacağım da nerede duracağım. Burada durdurmayı istemeyen güç hangi güç? Bu zorbalık nedir? Avukatlar KOM önünde duramayacak da kim duracak? Teröristleri yakalamazsınız, hırsızları yakalamazsınız, gelirsiniz burada asayişi sağlamaya çalışan insanları yakalarsınız, ayıptır." diyerek tepki gösterdi.

Emniyet yetkilileri, daha sonra polislere talimat vererek ara sokağı trafiğe kapattı. Avukatlar ve gazetecilerin sadece burada durmasına izin verildi.