Toplum Destekli Polislik Şubesi’nde görevli polis memurları, Yenimahalle Belediyesi 80’inci Yıl Kreşi’ni ziyaret ederek miniklere, tehlikeden korunma yollarını ve tehlike anında yapılması gerekenleri, uygulamalı olarak anlattı. Polis ağabey ve ablalarını dikkatle dinleyen minikler, sunumun sonunda çığlık atmayı öğrendi.

Bilinçli toplum, güvenli yaşam sloganıyla yola çıkan toplum destekli polisler, Ankara genelinde okulları, iş yerlerini, evleri ziyaret ederek vatandaşı bilgilendiriyor. Bu doğrultuda polislerin bir sonraki adresi Yenimahalle Belediyesi 80’inci Yıl Kreşi oldu. Görevli polis memurları Fazilet Demir ve Ali Soysal, miniklere önemli öğütlerde bulundu.

Kreşteki 4,5 ve 6 yaş grubu toplam 136 öğrenciyi renkli ve neşeli görseller eşliğinde bilgilendiren Demir ve Soysal, çocukları tanımadıkları kişilerden yiyecek-içecek almamaları, açıkta ve sağlıksız koşullarda satılan gıda maddelerini tüketmeleri konularında uyardı.

'TEHLİKE ANINDA ÇIĞLIK ATIN'

Çocuklara yolda yürürken anne-babalarının elini asla bırakmamaları gerektiğini söyleyen polisler, miniklere kayboldukları zaman yapmaları gerekenleri de anlatarak “Kaybolduğunuz zaman ağlamak, korkmak yok. Hemen çevrenizdeki polislerden ya da güvenlik görevlilerinden yardım isteyin. Anne veya babanızın telefon numarasını, ev adresinizi, ezberleyin veya bir kağıda yazıp yanınızda taşıyın. Tanımadığınız kimselerle asla bir yere gitmeyin. Sizi zorlarlarsa çığlık atın ve çevrenizden yardım isteyin” diye konuştu. Ardından polisler, miniklere hep bir ağızdan çığlık attırdı.

ÇOCUĞUN YERİ ARKA KOLTUK

Trafik kurallarına da değinen polisler, arabada çocukların yerinin ön koltuk değil, arka koltuk olduğunu belirterek, emniyet kemerinin önemine de dikkat çekti. Miniklerden trafik kurallarını ihlal eden anne ve babalarını uyarmalarını isteyen Demir ve Soysal, trafik ışıkları, karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gerekenleri de küçük dinleyicileri ile paylaştı.
Her bir minikle tek tek ilgilenen polisler, sunumlarının sonunda öğrencilere boyama kitabı armağan etmeyi ihmal etmedi.