Vatandaşın kendisini savcı, polis olarak tanıtıp para isteyenlere inanıyor olması Kayseri polisini farklı bir uygulamaya itti. Her ortamda ve her yerde vatandaşı bu dolandırıcılara karşı uyaran polis, son olarak elektrik faturalarına da uyarı bilgileri koymaya başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de kendisini polis, savcı, hakim, asker gibi tanıtarak vatandaştan para isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Bu şekilde dolandırılan vatandaşların sayısının fazla olması ve bütün uyarılara rağmen halen bu insanlara vatandaşların para kaptırması polisi de zor durumda bırakıyor. Vatandaşın yüklü miktarda bu dolandırıcılara para kaptırmasını engellemek isteyen polis, farklı yöntemlere başvurdu. Şehir merkezinde yoğunluğun fazla olduğu noktalarda dolandırıcılara karşı uyarı amaçlı pankartla açtı. Hatta polis şehir merkezindeki tarihi Kayseri Kalesi’ne devasa pankartla dolandırıcılara karşı uyarıda bulunmuştu.

Kayseri Emniyeti dolandırıcılara hala para kaptıran vatandaşlar olması nedeniyle uyarı için farklı bir yöntem daha seçti. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi’nin elektrik faturası aracılıyla vatandaşa ulaştı. Emniyet, şirketin Temmuz dönemi elektrik faturalarının alt kısmında dolandırıcılara karşı uyarı yazısı koydurdu. Polis ambleminin bulunduğu uyarı yazısında, 'Dikkat; telefonda kendisini polis, asker, savcı olarak tanıtan ve sizden para isteyen şahıslara inanmayın. 155 Polis İmdat' ifadelerine yer verildi.

Polis, dolandırıcılara karşı vatandaşı uyarmak amacıyla seçtiği bu yöntem sayesinde aynı anda birçok insana ulaşmayı başardı. Şirketin 600 bin civarındaki abonesi aynı uyarıyı görme şansı buldu.