Sivas Emniyet Müdürlüğü, Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde meydana gelebilecek küçükbaş ve büyükbaş hayvan hırsızlığı, dolandırıcılık, tırnakçılık ve sahte para olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ve süresince Ahırlar bölgesinde faaliyette bulunan Kurban satış yeri ile sorumluluk alanında bulunan kurban satışı yapılan çiftliklerde üreticilere yönelik sahte para, dolandırıcılık, ikametten ve iş yerinden hırsızlık, tırnakçılık vb. konularda bilgi veriliyor. Ayrıca bu konularla ilgili hazırlanan broşürlerde dağıtılarak, karşılaşacakları herhangi bir olumsuz durumda 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulunabilecekleri hususunda bilgilendirmeler yapılıyor.

Toplum Destekli Polislik faaliyetleri çerçevesinde ayrıca merkez mahallerinde meydana gelebilecek evden hırsızlık, işyerinden hırsızlık, telefon ve kontör dolandırıcılığı, yankesicilik ve genel güvenlik olayları ile ilgili olarak sorumluluk bölgelerinde bulunan 65 mahalle muhtarı ile görüşülerek bilgilendirmeler yapıldığı kaydedildi.