İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Kadıköy'deki birçok noktada modifiyeli araçlara yönelik egzoz kontrolü ve genel trafik uygulaması gerçekleştirdi. Yapılan uygulamada 35 araca işlem yapıldı. Biri Ferrari marka 7 araç trafikten men edildi.

Kadıköy'de Bağdat Caddesi üzerinde gece yarısından sonra uygulama noktası oluşturan polis ekipleri, birçok araç üzerinde denetleme yaptı. Trafik polisleri ve motorize ekiplerin görev yaptığı uygulamada modifiyeli araçlar durduruldu. Araçların egzozları ile trafiği tehlikeye düşürüp düşürmedikleri kontrol edildi. Egzozlarından yüksek ses çıkan ve modifiyeli egzoz bulunan araçlara cezai işlem uygulandı.

Bu arada, uygulama noktasından hızla kaçan bir otomobil de motorize polis ekipleri tarafından takip edildi. Kadıköy’de 6 ayrı noktada oluşturulan ve yaklaşık 4 saat süren uygulamalar hakkında bilgi veren ekipler amiri Komiser Ahmet Duman, araçlarda öncelikle egzoz kontrolü yaptıklarını, standartlara uymayan araçlara 88 ila 108 Türk Lirası arasında değişen cezai işlem uyguladıklarını belirtti.