Kahramanmaraş'ta yürütülen Geleceğin Bürokratları projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta bulunan Polonyalı öğrenciler Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti.

Vali Kocatepe, makamında gerçekleşen ziyarette, Polonya Vistula Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel yapısı ile turizmi hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin son 10 yılda önemli ölçüde gelişme gösterdiğini ancak dışarıdan bakıldığında ne gibi eksikliklerin görüldüğünün kendileri için önemli olduğunu ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti:

"Türkiye her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ülke. Ancak hala Avrupa'da ülkemize tarihten kalma bazı hikayelerle bakıldığını görüyoruz. Bu ziyaretler, bu düşüncelerin ortadan kalkması, hem kendimizi ifade etme hem de onları yakından tanımamız için büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz de 10 gündür şehrimizde misafir ediliyor. Karşılıklı görüşmeler yapıyorlar. Umut ediyorum ki güzel düşüncelerle kentimizden ayrılıp, gittikleri yerlerde bizleri en iyi şekilde anlatacaklardır. Toplumların kaynaşması için bu çalışmaların devam etmesini diliyor, öğrenci arkadaşlarıma ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Polonyalı öğrenci Ela Sierocinska ise Türkiye'den pozitif enerji aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından misafir öğrencilere kentin tanıtımı için hazırlanan görsel ve yazılı eserler hediye edildi.