Polatlı İnönü İlkokulu'nun oluşturduğu Comenius Proje Takımı ile İspanya ve Polonya’dan gelen proje ortakları, Polatlı Belediyesi'ni ziyaret etti.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülmekte olan Hayat Boyu Öğrenme/Comenius Programı çerçevesinde 'Masallar ve Efsaneler' konusunda çalışan Polatlı İnönü İlkokulu ile İspanya ve Polonyalı paydaş okullar, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Yıldızkaya, İspanya ve Polonya’dan gelen öğrenci ve öğretmenlere Polatlı hakkında bilgi verdi. Yıldızkaya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında kültürel tanışma ve kaynaşmayı sağlamayı amaç edinen Comenius Projesi kapsamında konukları ağırlamaktan mutlu olduklarını, derin tarihi geçmişi olan Polatlı’nın dünyaya açılmasına katkı sunacağına inandığını söyledi.

İspanya ekibi adına duygularını ifade eden Raquel Torro Coll, Türk ve İspanyol kültürlerinin birbirine yakın olduğunu, kendilerini İspanya’da hissettiklerini, eğitimci belediye başkanının kendilerini etkilediğini ifade etti. Polonyalı Okul Müdürü Agnieszka Harpeniuk ise "Polatlı çok güzel bir şehir. Farklı bir kültür, çok güzel, çok hoş bir şehir. Misafirperverliğiniz nedeniyle çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.