İzmir'in Aliağa ilçesinde pompalı tüfekle biri kadın iki kişiyi apartmanda rehin alan şahıs polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan şahıs binadan çıkarıldığı sırada vatandaşların saldırısına uğradı.

Rehin alma krizi Siteler Mahallesi, 428 Sokak'taki Ekin Sitesi'nde yaşandı. Evlere temizlik yaparak geçimini sağlayan Songül T., saat 09.30 sıralarında N.K.'nin evine gitti. Pazarcılık yaptığı öğrenilen Osman G.'de elindeki pompalı tüfekle 38 yaşındaki Songül T. ve 19 yaşındaki oğlu M.T.'yi takip etti. Bulundukları eve giden zanlı, her ikisini de rehin aldı. Binada bulunan kişiler, evden gelen silah sesleri üzerine polise haber verdi. Adrese polis ekipleri sevk edilirken olayın rehine krizi olduğunun anlaşılması üzerine Özel Harekat polislerinden de yardım istendi. Şüphelinin pompalı tüfekle birkaç kez havaya ateş ettiği duyulurken polis, apartmanın etrafını güvenlik şeridiyle çevirerek önlem aldı. Polisler, iki kişiyi rehin tutan Osman G.'yi teslim olması için ikna etmeye çalıştı ancak şahıs teslim olmadı, ancak saat 15.30 sıralarında M.T.'yi serbest bıraktı.
Uzman psikologun eşliğinde yaklaşık 8 saat süren ikna çabalarının ardından ekipler Osman G.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanarak müdahale etti. Osman G.'nin elindeki silah alınarak kısa sürede etkisiz hale getirildi.
Düzenlenen operasyonla yakalanan Osman G. gözaltına alınmışken mahallelinin saldırısına uğradı. Vatandaşlar, kadın ve oğlunu saatlerce rehin alan şahsa tekmeler savururken, Osman G. tekrar çıkarıldığı apartmana geri götürüldü. Şahıs daha sonra site içine gelen ekip arabasına bindirilerek emniyete götürüldü. Apartmandan daha sonra rehin alınan Songül T. çıkarıldı.

Mahalle muhtarı “Şahıs havaya dört el ateş etti. Daha sonra polise haber verdik. İkna olmayınca Özel Harekat ekipleri geldi. Bayan ise temizliğe ara sıra gelen bir bayanı ve oğlunu rehin alıyor.” dedi.