Mersin'de pompalı tüfekle petrol istasyonlarındaki marketlerde gasp yapan 5 kişi yakalandı. Şüphelilerin gasp anları istasyonlardaki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri 13 Aralık'ta Tece, 20 Aralık'ta Akbelen ve 27 Aralık'ta Okan Merzeci bulvarlarındaki petrol istasyonlarındaki marketlerde pompalı tüfekle kasiyerleri etkisiz hale getirdikten sonra para ve sigara gasp eden zanlıların yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. İstasyonlardaki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler zanlıların İ.Ş. (22) A.G. (17) B.M (22), O.U. (22) ve Y.Ç. olduğunu belirledi.

Zanlılardan İ.Ş., A.G. ve B.M. daha önce yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. O.U. ve Y.Ç. ise adliyeye sevk edildi. Zanlıların 9 bin liraya yakın para ile 100 karton sigara çaldıkları belirlendi. Gasp olayını çaldıkları araba ile yan zanlıların çaldıkları aracı aynı yerine koydukları için sahiplerinin çalıntı olayından haberlerinin olmadıkları belirlendi. İ.Ş.'nin evinde yaptığı aramada çok sayıda çalıntı ehliyet ve cep telefonu bulan polis 6 hırsızlık olayını aydınlattı.

Zanlıların petrol istasyonlarının marketlerinden yaptıkları pompalı tüfekli gasp olayları ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülere göre gaspçılardan biri tüfekle kasiyeri etkisiz hale getirirken diğeri ise para ve sigaraları çuvala dolduruyor. Gaspçılar daha sonra iş yerinden ayrılıyor.