Eskişehir’de Porsuk Çayı'na düşen ayağı sakat köpek için vatandaşlar ve itfaiye seferber oldu. Köpek kendi imkanları ile sahile çıkmayı başardı

Merkez Tepebaşı ilçesi Taş Köprü bölgesindeki Porsuk Çayı içerisinde bir köpeğin suda çırpındığını gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Ekiplerin olay yerine gelmesiyle birlikte bir ayağı sakat olduğu için yüzmekte zorlanan köpek için vatandaşlar da seferber oldu. Gece olması ve Porsuk'ta suyun yoğun olması sebebiyle köpeğin bulunduğu alana gidemeyen ekipler, köpeği yanlarına çağırdı. Ancak suyun içinde çırpınmaktan yorgun düşen köpek, bir türlü kıyıya doğru yüzemedi. Ardından itfaiye ve vatandaşlar devreye girdi, son bir gayretle yüzmeyi başaran köpek kendi imkanları ise kıyıya çıkmayı başardı.

Köprünün ayağından yaklaşık 500 metre yüzmeyi başaran köpek itfaiye ve vatandaşların yardımı ile kenara alındı. Köpeğin soğuk suda bir hayli üşüdüğü görüldü. Çevredeki vatandaşların da ilgi ile izlediği kurtarma operasyonu sonrasında sokak köpek soluğu bir çöp bidonunda aldı. Yorulduğu ve acıktığı gözlenen köpek, burada karnını doyurduktan sonra bölgeden ayrıldı.