Adana, Türkiye’nin ilk sokak karnavalı olan 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile tarihi günler yaşıyor. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen karnaval ile Adana’nın cadde ve sokakları şenlik havasına büründü. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen karnaval kapsamında düzenlenen toplantının sürpriz konuğu ise Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim oldu. Toplantıda Adana Valisi Mustafa Büyük, Terim’e günün anısına bir plaket sundu. Terim, karnavalın Adana’nın imajına büyük katkı yaptığını ve karnavalın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Toplantıya karnaval için Adana’ya gelen iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı.

Toplantıda konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana’nın kültürel değerler ve doğal güzellikler açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Bu değerleri en iyi aktaran etkinliklerden birinin de Portakal Çiçeği Karnavalı olduğunu belirten Vali Büyük, karnavalın Adana’nın renklerini dünyaya aktarma açısından büyük görev üstlendiğini anlattı. Organizasyonun Adana’yı marka kentler arasına taşıma konusunda kendilerini motive ettiğini anlatan Vali Büyük, “Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’mızın marka değerinin yükseltilmesi yolunda atılan önemli adımlardan biridir. Toplumun tüm kesimlerinden çok yoğun bir katılımla, hayli renkli etkinliklerle gerçekleştirilen bu karnaval; Adana’nın tanıtımına çok önemli bir katkı sağladığı gibi, kentlilik bilincini, kentin gelişimine yönelik moral ve motivasyonu arttırmak açısından da sevinç ve gurur vericidir.” Dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de karnaval ateşinin günden güne büyüyüp geliştiğini görmenin mutluluk verici olduğunu kaydetti. Adana’nın adının karnaval ile Türkiye’de ve dünyada duyulduğunu ifade eden Sözlü, “Karnavalın kentin pozitif tanıtımına son derece önemli katkı yaptığını hep beraber gördük. Özellikle Adana dışından gelen misafirlerimiz unutulmaz günler yaşayacaklar. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ilerleyen yıllarda Türkiye’ye ve dünyaya mal olacak özelliğe, güce ulaşması en büyük dileğim. Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalına ev sahipliği yapmaktan, hemşerilerim adına onur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

Karnavalın fikir öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise Portakal Çiçeği Karnavalı’nın henüz üçüncü yılında olmasına rağmen bir bahar şenliğine, Hıdrellez kutlamasına dönüşmeye başladığının altını çizti. Hoşgörü içinde birlikte eğlenildiği zaman birlik ve beraberliğin daha da arttına vurgu yapan Bozkurt, “Bunun için başta Adanalılar olmak üzere karnavalımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin ve hatta dünyanın her yerinden binlerce kişinin katıldığı, şehrin her köşesinde birbirinden farklı birçok aktivitenin gerçekleştiği karnavalımızın gerçek sahibi her zaman dile getirdiğim gibi Adana halkıdır. İlk günden itibaren sıcak ev sahipliği ile karnavala sahip çıktıkları ve bu sevgi işini gönülden destekledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün Adana’da siyasetin konuşulmadığı, kimsenin diğerini ötekileştirmediği, herkesin bir ve tek, omuz omuza, kardeşçe ve yanyana yürüdüğü, sokaklarında birlikte şarkılar söyleyip, dans ettiği, halaylar çekip çiftetelli oynadığı gerçek bir bahar şenliği yaşıyoruz. Temelinde ‘sevgi ve dostluk’ mesajı olan karnavalımız ile hedefimiz, Adana’nın bu güzel halini tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya duyurmaktır.” Şeklinde konuştu.


Portakal Çiçeği Karnavalı için kente gelen ünlülere Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve karnaval fikrinin öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ev sahipliği yaptı.