Adana’nın Pozantı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırıda öldürülen teröristlerden birinin daha kimliği belirlenerek cesedi ailesine teslim edildi. Teröristin, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Ali Baybariz olduğu belirlendi. Baybariz’in cesedi ailesi tarafından bugün Adana Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak memleketine götürüldü.

TERÖRİSTİN ANNESİ CENAZE ARACINA SARILIP 'BARIŞ BARIŞ' DİYE HAYKIRDI

Pozantı’daki saldırı sonrası uzun süre kimliği tespit edilemeyince Suriye uyruklu olabileceği üzerine kimsesizler mezarlığına defnedilmesi söz konusu olan teröristin cesedi parmaklarındaki bazı özellikler ve kolundaki dövmeden tespit edildi. Cesedin çocukları Ali Baybariz’e ait olduğunu söyleyen aileye bugün öğlenden önce cenaze teslim edildi. Adana Adli Tıp Kurumu’nun önünde güvenlik güçleri geniş önlemler aldı. Anne Hatun ile baba Hasan Baybariz de cenazeyi almaya geldi. Cenazenin Adli Tıp’tan çıkarılışı esnasında kalabalık zılgıtlar atarken, anne Hatun ise cenaze aracına sarılıp ‘barış, barış’ diye haykırması dikkat çekti. Anne Hatun Baybariz, ülkeye bir an önce barışın gelmesini istedi.

Cenazenin alınışı esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren bir kadın, Kürtçe olarak ölümlerden Erdoğan’ın sorumlu olduğunu ileri sürdü. Seçimler nedeniyle ölümlerin arttığını belirten kadın, “Polis, asker ve gerilla ölümlerinde canımız acıyor. Artık barış gelsin. Ölümler dursun.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Cenaze daha sonra Batmanlılar Derneği cenaze aracıyla Viranşehir’e götürüldü.

Pozantı’daki saldırıda öldürülen diğer terörist Maşallah Naz’ın cesedi de daha önce Mersin’de defnedilmişti.