İngiltere'de yaşayan Suudi Arabistan Krallığı Prenseslerinden Basmah Al-Saud, dünya genelinde yaşanan savaşların, Aile Birliği sağlanarak çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Türk Asya Araştırmalar Merkezi (TASAM), Hatay Valiliği ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Antakya'da düzenlenen 3. Uluslararası Ortadoğu Kongresi'ne katılan Prenses Basmah Al-Saud, dünya genelinde yaşanan savaş ve karışıklıkları bir anne olarak değerlendirdi. Hem ev hanımı, hem de çocuklarıyla ilgilinen bir anne olduğunun altını çizen Al-Saud, buradan hareketle dünyadaki sorunların da bir annenin çocuklarıyla yaşadığı sorunlarda ürettiği çözüm yolları baz alınarak çözümlenebileceğini söyledi.

Kız kardeşler ve erkek kardeşler olarak sorunların çözümünde ortak hareket edilmesinden yana olduğunun altını çizen Al-Saud şöyle konuştu: "Konuşarak barışçıl çözümler üzerinde anlaşabilir ve ortak bir yol bulabiliriz. Fikirler, çözümler, sebepler üzerinde konuşup çözümler üretebiliriz. Tıpkı çocuklarımız ile bir sorun yaşadığımızda onlarla nasıl çözüyorsak o şekilde konuşup çözebiliriz. Sorunu çözmek için önce sorunla yüzleşmek zorundayız.Bunun için çok çaba sarf etmeliyiz. Dünyaya barış dolu mesajlar vermek için her birimizin çözüme yapacağı katkı bu yolla gerçekleşebilir. Bütün dünya büyük bir ailedir, birlikte hareket etmelidir. Kız kardeşler ve erkek kardeşler olarak sorunu çözmek için birlikte hareket etmeliyiz. Uluslararası bir aile olarak daha arkadaşça, daha kardeşçe bunu çözebiliriz."