Bahçeşehir Üniversitesi, İnsan Genetiği Felsefe Doktoru olan Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite’ye ‘Onursal Felsefe Doktoru’ unvanı verdi.

Bilim, sanat, edebiyat ve insani ilişkileri alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalar ile birçok ödül alan, İnsan Genetiği Felsefe Doktoru Nisreen El-Hashemite, bilime yaptığı katkılar, insan sağlığı ve kadınlar ile ilgili konularda gösterdiği yardımsever çabalar sebebiyle Bahçeşehir Üniversitesi tarafından ‘Onursal Felsefe Doktoru’ unvanına layık görüldü. Fahri doktora unvanın verilmesiyle ilgili Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde tören düzenlendi.

Üniversite Mütveli Heyeti Başkanı Enver Yücel, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şeney Yalçın, hayatını insanlığa hizmete adamış olan Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite’e bu ödülü vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Rektör daha sonra ödül ile ilgili üniversitenin kararını okudu ve ardından Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite’ye fahri doktora cübbesini giydirdi.

Törende koşuna Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite ise ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlim temalı bir konuşma yapan Prenses El-Hashemite, İslam dininin ilk emrinin ‘oku’ olduğunu hatırlatarak, öğrencilerden daha çok okumalarını ve tahsil yapıp kendilerini yetiştirmelerini istedi.

Tören, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

'PRENSES EL-HASHEMİTE KİM'

Hz. Muhammed’in (sav) soyundan gelen ve Modern Irak’ın kurucu lideri olan Kral Faysal (I) Bin El-Şerif Hüseyin’in torunu olan Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite, kariyerini insanlığa adamış, aynı zamanda birçok alanda ödül almış uluslararası boyutta tanınan bir doktor.

Biomedikal bilimler mezunu, bilim masteri sahibi, hem medikal doktor hem de dört kitabı ve birçok makalesi olan El-Hashemite ‘İnsan Genetiği Doktoru’ unvanlarına sahip dünyadaki ilk Kraliyet ailesi mensubu.

Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite, özellikle hayatının her devresinde yardıma muhtaç olan Irak çocukları ve kadınlarının hizmetine sunmak üzere uluslararası tıp ve halk sağlığı için bilim ve yenilik enstitüsü kurma çalışmalarını sürdürmekte.