Şifa Üniversitesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde İzmirliler bir araya geldi. Swissotel Büyük Efes'teki iftar yemeğine işadamları akademisyenler ve çok sayıda davetli yoğun ilgi gösterdi.

Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, “İlk senemizde hem ön lisans, hem lisans, hem yüksek lisans, hem de doktora öğrencileri mezun etme şerefine nail olduk. Bu, 1979 yılında kurulan 36 yıllık vakfımızın emeğinin sonuçları. Bütün kurucularımıza bütün emeği geçen büyüklerimize, abilerimize, ablalarımıza ve şu anda beraber çalıştığımız 2 bin 600 arkadaşıma şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Bu sene tercih döneminde olduklarını ve yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Rektör Ateş konuşmalarına şöyle devam etti: “412 çocuk mezun ettik ama inşallah bin kadar daha çocuğumuz Şifa Üniversitesi'ne kısmet olursa ekim ayı itibariyle başlamış olacak. İzmir'de 6 hastanemizi, 6 ayaktan tedavi merkezimizi eğitim birimleriyle konuşlandırarak çocuklarımızın eğitimine açtık. Ve öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısı olarak da Türkiye'de en üst sıralardayız. Bu da bütün hocalarımızın talebelere kendi çocuğu gibi davranmasıyla olan bir şey.”