Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Davut Akyüz, Peygamber Efendimiz'in (sas) 'sevilse de olur sevilmese de' bir peygamber olmadığını belirterek, alemlerin O’nun (sas) yüzü suyu hürmetine yaratıldığı bir peygamber olduğunu söyledi.

Sinop Çalışanlar Derneği (ÇALIŞ-DER) tarafından Ada Bahçe Salonu'nda gerçekleştirdiği 'Her Yönüyle Efendimiz (sas)' konulu konferansa, Sinoplu peygamber aşıkları büyük ilgi göstererek salonu tamamen doldurdu. Sinop Çalışanlar Derneği Başkanı Erkan Usta, açılış konuşmasında, Peygamber Yolu Derneği ile yapılan protokol gereği ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma yarışmasının Sinop ayağını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Usta, “Şubat ayının soğuk akşamında bizleri sıcaklığınızla yalnız bırakmadığınız için salonu tamamen dolduran misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. O (sas) alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizi (sas) anmak üzere burada toplandık. İnanıyorum ki bu etkinlikler, toplumumuzda Peygamberimiz'in (sas) yüce kişiliğinin, örnek hayatının ve aydınlatıcı rehberliğinin doğru bir şekilde anlaşılmasına, onun öncülüğünü yaptığı ve hepimize tavsiye ettiği huzur ve sevgi ikliminin oluşmasına çok anlamlı katkılarda bulunacaktır.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Davut Aydüz, Peygamber Efendimiz'in (sas) ümmetine çok düşkün bir peygamber olduğunu belirtti. Prof. Aydüz, "'Herkes O’nu Okuyor' kitap okuma yarışmasına salonu dolduran bütün peygamber aşıklarının katılmasını tavsiye ediyorum. Genelde her duamızda ‘Şefaat Ya Resulullah’ diye Efendimiz'den (sas) şefaat talep ederiz. Efendimiz de (sas) bize dönüp ‘Dünyada benim hayatımı anlatan bir kitap bile okumamışken nasıl benden şefaat istersin?’ derse ne deriz acaba ?" diyen Prof. Dr. Aydüz, "Önceki yıllarda doğu illerimizden birinde yine böyle bir programa katıldığımda bir olay anlatmışlardı. Bir gencimiz ‘Herkes O’nu okuyor kitap okuma kampanyasına mutlaka derece yapıp ödülü kazanmalıyım hırsı ile yarışmaya katılmış ama dereceye girememiş. Ancak ‘Ben kaybetmedim. Efendimiz'in (sas) hayatını anlatan kitabı okumadan önce ben Peygamberimi tanımıyordum. Yarışma vesilesi ile ben Peygamber Efendimizi (sas) tanımış oldum. Bu da benim en büyük ödülüm oldu’ demiş. Bizim Peygamber Efendimiz (sas) kendisine itaat edilmesi gereken bir peygamberdir. O’nu (sas) kendi nefsimizden bile fazla sevmemiz emredilen bir peygamberdir. Alemlere rahmet olarak gönderilen ve kendisine devamlı salat-ü selam getirmemiz gereken peygamberdir. Anlattıklarını önce kendisi yaşamış ve etrafındakilerden de aynısını talep etmiştir. O’nun (sas) her adımı, sözlerini tasdik eder mahiyetteydi.” diye konuştu.

Program sonrasında Prof. Dr. Davut Aydüz’e, Huriye Boydak Koleji Okul Müdürü Recep Varol Sinop’un simgesi kotra hediye ederek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Aydüz, program sonunda kitaplarını imzaladı.