Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nagehan Talat Arslan, Arap baharının Türkiye’ye sıçratılmak istendiğine vurgu yaparak, Türkiye’nin topyekûn bir kaosa sürüklendiğini söyledi.

Prof. Dr. Nagehan Talat Arslan, “PKK, PYD, DEAŞ gibi uluslararası hormonlu terör örgütleri bölgede efendilerinden aldıkları ihalelerle taşeronluk yapmaya çalışıyorlar. Dünya siyasetinde etkili olan figürler artık bu gerçeği gizlememekte her küresel güç kendi taşeron örgütü üzerinden hedef saptırmaktadır.” diye konuştu.

“ONLAR İÇİN AKAN KANIN ÖNEMİ YOK”

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nagehan Talat Arslan, Rusya, Amerika, İran, İngiltere, İsrail, Almanya, Çin gibi belirleyici aktörler incelendiğinde bu kavgalarda akan kanların onlar için hiçbir öneminin olmadığının görüleceğinin altını çizdi.

Tarihi tekerrürün bize bu manzara karşısında geçmiş tecrübelerimizden yararlanmayı öngördüğünü kaydeden Prof. Dr. Arslan, mikroplara karşı en etkili yolun; kaynağını kurutmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu milletin bağışıklık sistemi sadece ve sadece birlik ve beraberlik içinde olmakla güçlenir. Tarih tekerrür ediyor. Yine aynı bölgelerde yine bu milletin ataları ile küresel güçlerin geçmişleri onlarca kez tekrarlanan benzer oyunları yaşadı. 8 yıl gibi kısa süren iktidarı döneminde Osmanlı İmparatorluğu’nda Doğu meselesini halleden ve oğlu Kanuni’ye bu anlamda çok önemli miras bırakan Yavuz Sultan Selim kendi döneminde de benzer hastalığı hissetmiş olacak ki hayatının gayesini ve en büyük endişesini şöyle dile getiriyor. Milletim arasında ihtilaf ve ayrılık değil bu dünyada; kabrinde bile beni endişeye sevk eder. Saldırgan düşmana karşı birlik, beraberlik; dayanışma içinde olmak gerekir. Bu sıkıntıların çaresi; dayanışma, birlik olmazsa en büyük acıları yaşarım, kızgın demirlerle dağlanırım.”

“BİRLİK OLMAMIZ ŞART”

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nagehan Talat Arslan, içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde ittihadı İslam, ittihadı millet, ittihadı insanlık duygularının en büyük gayemiz olması gerektiğini vurguladı.

“Atalarımız bu ızdırapla bu aziz vatanı bizlere emanet olarak bırakırken bizlerde gelecek nesillere aynı duygularla aktarabilmeliyiz” diyen Arslan, 1913 yılında İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un bugünlerin yaşandığı Kurtuluş Savaşı yıllarında yazdığı bir şiiri hatırlatarak şöyle tamamladı:

“Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy, ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez. Bırakın eski hükümetleri meydandakiler, Yetişir, şöyle bakıp ibret alan varsa eğer. İşte Fas, işte Tunus, işte Cezayir, gitti. İşte Irak'ı da taksim ediyorlar şimdi…’ 1913’ten günümüze sanki bir ayna tutmuş. O zaman Arnavutluk, Arap’ı bugün Kürt, Türk fazla söze ne hacet; Fas, Tunus, Cezayir, Yemen, Sudan, Mısır, Irak, Suriye… 2015’in 2013’den ne farkı var?”