Türkiye’nin önde gelen iktisatçılarından Prof. Dr. İlker Parasız memleketi Kütahya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir kanser tedavisi gören ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi ve Merkez Bankası eski yönetim kurulu ve meclis üyesi Prof. Dr. İlker Parasız, memleketi Kütahya’da defnedildi.

Kütahya Ulu Camii’ndeki cenaze namazına Vali Şerif Yılmaz, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Vehbi Çıtak ile Prof. Dr. İlker Parasız’ın öğrencileri ve yakınları katıldı.

PROF. DR. İLKER PARASIZ’IN ÖZGEÇMİŞİ

1943 yılında Kütahya’da doğan Prof. Dr. İlker Parasız, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde, Yüksek Lisans eğitimini ise Fransa’da Montpellier Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Fakültesi’nde tamamladı. Aynı üniversiteden doktora derecesini alan Parasız, 1975 yılında doçent, 1980 yılında ise profesör unvanlarını kazandı. Parasız, Uludağ ve Galatasaray Üniversitesi’nde lisans ile yüksek lisans düzeyinde dersler verdi. Parasız’ın, 1 Mayıs 2003 tarihinden itibaren banka meclisi üyesi olarak görev yaptığı belirtildi.