Uluslararası ilişkiler ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin medyaya yönelik operasyonlar hakkındaki yazılarını değerlendirerek, "Tüm kararları saray alıyor. Türkiye sınırları içinde, herkese her türlü operasyon yapılabilir." dedi.

1 Kasım'da yapılacak erken seçimden önce muhalif medyaya el koyulacağı iddiasını değerlendiren Prof. Dr. Laçiner, böyle bir operasyonu 7 Haziran seçiminden önce beklediğini, buna şaşırmadığını söyledi. Ortada bir hükümet olmadığını, bu yüzden bütün kararların saray ve danışmanları tarafından alındığını iddia ederek, "Şaşırılacak bir şey kalmadı. Seçimden sonra Meclis kapandı, malum çalışmıyor. Hükümet de yok, yani fiilen bir hükümet yok. Dolayısıyla sadece saray var. Saray danışmanları, şu anda her şeye karar veriyorlar onlar da. Mahkemelerden polise, bakanlıklardan en ücra köylere kadar saray karar veriyor. Orası da bu konuda son derece hoyrat davranıyor. O yüzden herkese, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki herkese her an, her türlü operasyon yapılabilir. Hiçbir operasyon, hiç kimseyi şaşırtmaz. Böyle bir operasyonu daha önce bekliyordum. Seçimden önce olmasını bekliyordum, artık ne olduysa bilmiyorum. Zaten muhalif isimler gazetelerinden, televizyonlarından baskıyla attırılıyor. Geriye ne kaldıysa herhalde toplu gözaltı yapılacak." şeklinde konuştu.

Artık hiçbir şeyin hiç kimseyi şaşırtmayacağını savunan Sedat Laçiner, "Türkiye içinde herkese, her türlü operasyon yapılabilir. Gidilebilir, zaten el koyuldu, baskın yapıldı, bilmemne yapıldı. Hiçbir şey, hiç kimseyi şaşırtmaz bence. Türkiye içinde herkese, her türlü operasyon yapılabilir, buna kimse şaşırmaz." diye konuştu.