Amasya Üniversitesi’nde 4 yıldır rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Metin Orbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aynı üniversiteye rektör atandı.

Amasya Üniversitesi bünyesinde bulunan 153 öğretim görevlisinin katıldığı seçim sonrasında 122 oy alan Rektör Orbay’ın bulunduğu liste Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmuştu. Erdoğan, önerilen 3 aday içerisinden Prof. Dr. Metin Orbay’ı seçerek tekrar rektör olarak atadı.

Prof. Dr. Metin Orbay, "Şehrimize ve ülkemize hizmet edecek olmanın sevincini ve mutluluğunu bir kez daha yaşamaktayım. Bu onurlu göreve yeniden atanma sürecinde daima desteklerini gördüğüm iç ve dış tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunarım." dedi. Rektör Orbay şunları kaydetti: "Hep birlikte daha ileriye’ parolası ile çıkmış olduğumuz bu yolda başta şehrimiz, ülkemiz ve dünyadaki değişim, gelişim ve dönüşüm eğilimleri gözeterek marka kentin marka üniversitesi olma yolunda faaliyetlerimizi planladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Bu yolda tüm çalışanlarımızın akademik özgürlükleri doyasıya yaşadığı, demokratik, çoğulcu, rekabet edebilen, analitik düşünen, bilimin ışığında yetişerek milli ve manevi hassasiyetleri olan yarınlarımızı şekillendirecek mezunlar veren bir üniversite gayreti içerisinde olduk ve bundan sonrada aynı çizgide devam edeceğiz. Bu anlamda, takdir edileceği üzere kısa zamanda çok mesafeler kaydettik. Üniversitemizin gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağına olan inancımız tamdır. Rektörlüğe ikinci defa atanmam konusunda verilen bu kararın ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını dilerken, bu göreve layık görüp teveccühlerini esirgemeyen tüm akademik ve idari personelimize, kurum, kuruluş ve aziz Amasya halkına bir kez daha teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."