HDP Mardin milletvekili adayı Prof. Dr. Mithat Sancar, Artuklu ilçesinde Arapların yoğun olarak yaşadığı Kayacan Mahallesi'nde Arapça konuşma yaptı.

Hükumetin politikalarını eleştiren Sancar, bu seçimin Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini söyledi. Şimdiki iktidarın tanıdığı hiçbir şeyin güvencesi olmadığını belirten Sancar, "HDP olarak biz savaştan yana değiliz, barıştan yanayız. Bizim işimiz sadece Meclis'e aday göndermek değildir. Bizim için seçim, Kobani'deki o büyük direnişi büyük zaferi burada demokratik siyasetle taçlandırma imtihanıdır. Bu imtihandan başarılı çıkmamız gerekiyor. Başka bir önemi daha var. İki buçuk yıldır barış süreci yürüyor, bu çözüm sürecinin mimarının Sayın Öcalan olduğunu hepimiz biliyoruz. Hükumet bunu ne kadar saklamaya çalışsa da, bu sürecin mimarı Sayın Öcalan'dır. Hükumetin barış için adım atmaya niyeti yok. Peki ne yapacağız, önümüzde bir seçim var. Eğer bu seçimde halkımızın güçlü bir desteğini alırsak, o zaman hükumeti adım atmaya mecbur ederiz. Biz savaştan yana değiliz, barıştan yanayız." dedi.

Kaynak bulma tartışmasına değinen Sancar, şöyle konuştu: "Kaynağı bir tek kendi partimiz bulabilir. Binlerce dönüm arazi mayın tarlasından dolayı kullanılamıyor. Mayınların temizlenmesiyle arazileri tarıma açarak kaynak oluşturacağız... Evet Kürtçe inkarı kalktı; ancak Anayasa'da inkarı önleyen bir düzenleme yok. Anayasa halkların varlığını güvence altına alan hiçbir hükmü içermiyor. Yarın öbür gün başka bir iktidar gelse, şimdiki iktidarın tanıdığı hiçbir şeyin güvencesi de yok."