Şifa Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ŞÜSEM), "Doğum Öncesi Hazırlık Eğitici Eğitimi" kurslarının dokuncusunu düzenledi. Yoğun talep gören kursa İzmir ve çevre illerde görev yapan çok sayıda hemşire, ebe ve üniversitelerin bu bölümlerinde eğitim gören öğrenciler katıldı.

Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülya Okumuş ve Yrd. Doç. Dr. Keziban Yenal’ın koordinatörlüğünü yaptığı kurs, anne adaylarını doğuma hazırlayacak olan ebe ve hemşirelere yönelik düzenleniyor. Kurs koordinatörü Prof. Dr. Okumuş, anne adaylarını bilgilendirmenin önemine değinerek, “Bu eğitimleri iki yıldır ŞÜSEM ile birlikte, Şifa Üniversitesi çatısı altında organize ediyoruz. Konuya ilgi duyan kişi ve kurumlara destek vermekten, onların gebe okulları açmasından çok mutluyuz. Bu konuda eğitim almak, normal doğuma fiziksel ve ruhsal olarak hazırlanmak her anne baba adayının, özellikle de kadınlarımızın hakkıdır. Zaten doğal olan da normal doğumdur. Bu konuda anne adaylarımız da giderek daha bilinçli hale geliyor.” diye konuştu.

Kurs hakkında bilgi veren ŞÜSEM Müdürü Ömer Özkaya ise, “Kursumuza yoğun ilgi var. Şu anda dokuzuncu kursumuzu yapıyoruz, bir sonrakine de hazırlık yapıyoruz. Gelen talebe baktığımızda, bu alanda eğitime ihtiyaç var. Türkiye’nin sağlık üniversitesi olarak bizler de bu ihtiyacı karşılamayı bir görev olarak kabul ediyoruz.” dedi.