Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, şehit kardeşi için sözler sarf eden yarbayı hain ilan etmeye çalışanların terbiyesizlik yaptığını açıkladı. Prof. Dr. Adnan Öztürk, “Her durumda paralel palavrasına sığınan zavallılar, milyonların kendilerine karşı duyduğu nefretin farkına ne zaman varacaklardır. Er yada geç utanmaz, hırsız ve yalancılar Türk milletinin tokadını yiyeceklerdir.” dedi.

Şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde sarf ettiği sözlerden dolayı açıklamalarda bulunan yarbaya destekler büyüyor. Yarbayı söylediği sözlerden dolayı vatan haini ilan edenlere karşı Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği tepki gösterdi. Dernek Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, yapılanların terbiyesizlik olduğunu aktararak, havuz medyası yazarlarına tepki gösterdi ve şu açıklamayı yaptı:

'BU UTANMAZ, HIRSIZ, YALANCI VE İNKARCI GRUP NE ZAMAN AKILLANACAK'

“Osmaniye’de 32 yaşında Yüzbaşı kardeşini Ali Alkan’ı şehit veren ağabey Yarbay Alkan’ın feryatları karşısında, yarbayımıza “Paralel ağzıyla, Feto ağzıyla konuşuyor” diyerek hakaret eden yandaş medyanın satılmış kalemlerini kınıyoruz. Ayrıca Cem Küçük’ün bu terbiyesiz tavırlarından dolayı Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği olarak şiddetle kınıyorum. Yarbayımız ne demiştir; 'Kardeşim, Ali’m, daha ülkesine, sevdiklerine doymadan şehit olmuştur. Dün çözüm diyenler bugün neden savaş diyorsunuz. 20 kişilik koruma ordusu ile zırhlı arabalarda gezip, şehit olmak istiyorum diyenler sizde gidin oraya.' Bu sözlerin neresi, paralel? Ne var bu sözler de? Ben bu sözlerin altına her halükarda imzamı atarım. Gencecik 32 yaşında kardeşini şehit veren bir ağabeyinin feryatlarını siyasi emelleri ve patronlarının emirleri doğrultusunda çarpıtan bu satılık kalemler Türk milletinden er veya geç gereken tokadını yiyeceklerdir. Her durumda paralel palavrasına sığınan bu zavallılar, milyonların kendilerine karşı duyduğu nefretin farkına ne zaman varacaklardır. Bu utanmaz, hırsız, yalancı ve inkarcı grup ne zaman akıllanacaktır.”

'DÜNE KADAR ÇÖZÜM SÜRECİNİN NİMETLERİNDEN BAHSEDEN BU SÖZDE YAZAR ÇİZER TAKIMI BUGÜN NE OLDU DA ÇÖZÜM KARŞITI OLDULAR?'

“Türk basının ayaklar altına alan bu ne olduğu belirsiz yazar çizer tayfasını akıllarını başlarına almaya davet ediyorum” diyen Prof. Dr. Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Düne kadar çözüm sürecinin nimetlerinden bahseden bu sözde yazar çizer takımı bugün ne oldu da çözüm karşıtı oldular? Artık sahiplerinin sesi olmaktan vazgeçip gerçek Türk Basınının sesi olsunlar. Onlarda artık sonlarının yakın olduğunu görsünler. Türk milleti onlara gereken dersi önümüzdeki seçimlerde mutlaka verecektir. Artık şehit haberi alıp şehit cenazesi kılmaktan ve gencecik körpelerimizi, ana kuzularımızı toprağa vermekten kurtulmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Devlet elinden geleni yapmalıdır. Ülkemizin hassas bölgelerinde sıkıyönetim ilan edilmeli ve eli kanlı canilerden vatan toprakları temizlenmelidir. Bunun için kaybedecek ve boşa geçecek zamanda yoktur. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyoruz.”