Ahmet Ercan şunları söyledi:  

Yolsuzluk operasyonunun olduğu gün deprem oldu. 4.1 şiddetinde. Çok önemliydi, internet sitemde de yer vermiştim. Torosların güneyinde Türkiye'nin altına dalan Kıbrıs yayı var. Kaş'tan başlıyor, Antalya körfezine giriyor. Kıbrıs'tan Çukurova'ya giriyor. Afrika anakarasının sınırı. 4 yıldır Afrika anakarası özellikle son 1 yıl içinde Anadolu'ya hem dalıyor hem de kaktırıyor.

Bu hızlanan gerginlik artışı da depremlere neden oluyor. Bu deprem Afrika'nın kaktırmasını sonucu olan depremdir.

Bunlar dalma batma kuşaklarıdır. Tsunami dalgaları üretebilir ama Antalya'da bu saate olmadıysa daha olmaz.

Bu yay boyunca Antalya, Alanya, Kaş ,Gazipaşa, Mersin, Taşucu, Adana, Osmaniye ve Hatay yüksek oranda gerginlik altında. Antalya'daki evler yüksek ve temelleri sığ buna dikkat çekmek istiyorum. Taşucu nükleer santralinin 50 km uzağında Eceniş kırığı tehlike altında. Orada gerginlik ver deprem olursa sürprizi olmaz. Çekincem bu nükleer santral.

Japonya'da Hiroşima'ya 200 km uzakta deprem oldu ama yerle bir oldu. Nükleer santralinin tasarımının ve yapımının yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Antalya'nın dibinde herhangi bir kırık yok. Afrika yayından kaynaklanıyor deprem. Hatay, Adana, Maraş sakıncalı yerler. Geçişte bu yerlerde 7,5 büyüklüğünde depremler olmuştu."

"YER KABUĞUNU KIRACAK BİR ENERJİYE SAHİPTİR."

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy da Antalya'da yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Yer kabuğunu kıracak bir enerjiye sahiptir." dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy şunları söyledi:      

"6 büyüklüğü yüksek sayılabilir. Yer kabuğunu kıracak bir enerjiye sahiptir. Çok yüzeyde olursa enerji savrulmadan daha çok hissedilebiliyor. Bunun nedeni derinliğe dayalı parametreler. Bu bizi aldatmamalı."