Prof. Dr. Osman Özsoy, Fuat Avni için, "Her yazdığının doğru çıkması güven duyulması gereken değil, her geçen gün daha fazla dikkatli olunmasını gerektiren bir husustur. Allah’ü Teala Kur’an-ı Kerim’de 'Haber kaynaklarının güvenirliğinin araştırılmasını' emreder. Kim olduğu konusunda en güvendiğimiz insanların bile birşeyler söyleyemediği bu tür adreslere karşı sınırsız güven ve itimat ciddi bir risktir." dedi.

Polatlı Özel Akasya Samanyolu Kolejinde velilerle buluşan Prof. Dr. Osman Özsoy, medya okur yazarlığı ve iletişimin önemi konulu konferans verdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu, halkla ilişkiler ve reklâmcılık alanında profesör aynı zamanda akademisyen ve gazeteci olan Osman Özsoy, öğrenci veli öğretmen ilişkisinin kalitesinin, başarıyı getireceğini söyledi.

'FUAT AVNİ'NİN HİZMET MENSUBU ŞEKLİNDE ALGILANMA GİBİ BİR STRATEJİSİ VAR'

Dinleyicilerin sorularını da cevaplayan Özsoy, bir soru üzerine son zamanların en gizemli internet fenomeni Fuat Avni hakkında da farklı çıkışını sürdürdü. Özsoy, "Fuat Avni'nin Hizmet Hareketine yakın görünme, hatta mensubu gibi algılanma gibi bir stratejisi var diye ta o zaman düşündüm. En can alıcı nokta bu. Belli çevreler tarafından hareketle ilgili ortaya atılan en yaygın iddia ve suçlamalardan biri nedir? Biryerlere sızmış olmak. Devletin en kritik birimlerinde neler planlandığından, en gizli toplantılarında neler konuşulduğundan haberdar olduğu algısı oluşturan böyle bir adresin arkasında Hizmet Hareketi olmuş olsa, bu durum hizmetin kendini deşifre hatta bu tür iddiaları haklı çıkaracak bir görüntü sunması anlamına gelmez mi? Elbette gelir. En cahil insan bile bunun bu şekilde anlaşılabileceğini düşünür. Öyleyse nasıl oluyor da, Harekete yönelik en ağır suçlamayı haklı çıkaracak böyle bir fenomenin, hatta stratejinin arkasında hareket olabilir? Olmaz." ifadelerini kullandı.

Fuat Avni'ye temkinli yaklaşılması gerektiğini hususunda ısrarlı olan Özsoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yazdığının doğru çıkması güven duyulması gereken değil, her geçen gün daha fazla dikkatli olunmasını gerektiren bir husustur. Allah’ü Teala Kur’an-ı Kerim’de 'Haber kaynaklarının güvenirliğinin araştırılmasını' emreder. Kim olduğu konusunda en güvendiğimiz insanların bile birşeyler söyleyemediği bu tür adreslere karşı sınırsız güven ve itimat ciddi bir risktir. Yeteri ölçüde güven sağladıktan sonra bir gece 200-300 twit üst üste atar, Türkiye’nin dört bir yanından tutuklanacak işadamı, eğitimci, aydın pek çok isim yayınlar, daha sonra ülkenin kaosa girdiğini görürsünüz. Bunlar doğru değildir." dedi.