Hukuk Profesörü Erdener Yurtcan'ı 4,5 milyon lira dolandıranların bir şebeke olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında şebekenin yapısı ortaya çıkmaya başladı. Dolandırıcılar, Yurtcan için 4 ayrı banka hesabı açtı. 4 hesap sahibinden iki kişi ile bu kişilere hesap açtıran 2 kişi olmak üzere 4 şüpheli gözaltına alındı.

Sarıyer’de geçtiğimiz hafta içinde hukuk profesörü Erdener Yurtcan da telefon dolandırıcılarının kurbanı olmuştu. Cep telefonu ile arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, "Hesabınızda terör örgütünün havale hareketliliği tespit ettik. Paranızı ve sizi kurtarmak için dediklerimizi harfiyen yerine getirmeniz gerekiyor. Öncelikle paranızı size söylediğim yere getirin." dedi. Bu görüşme ile dolandırıcılar Yurtcan'ı 4,5 milyon lira dolandırmışlardı.

Polis, Yurtcan'ın, 400 bin lirayı EFT yaptığı 4 banka hesabını yakın takibe aldı. Önce 4 hesaptan ikisinin sahibi olan Özkan K. ve Umut E. gözaltına alındı. Ardından da bloke edilmiş hesap haricinde diğer 3 hesaptaki parayı çeken İmam Fettah A. Büyükçekmece'de, Soner Ş. de Bağcılar'da düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı.

Yapılan çalışmalarda Yurtcan'ın dolandırılması için yapılan planların ardından İmam Fettah A., ile Soner Ş., 4 ayrı kişiye 4 ayrı banka hesabı açtırmakla görevlendirildi. Bu iki kişinin, yaptıkları iş karşılığı 3'er bin lira aldığı iddia edildi. Bu iki şüpheli de 4 kişi ayarlayarak 4 banka hesabı açtırıp, karşılığında da bu hesapları açan kişilere biner lira para verdikleri öne sürüldü. Polis, hesap sahibi olan 2 kişiyi yani Özkan K. ile Umut E.'yi gözaltına aldı. Ancak diğer iki hesabın sahiplerinin yakalanması için gerekli çalışmalar devam ediyor.

Polis, hesap açtıran 2 şüpheliye ise kimlerin görev verdiğini, bu kişilerin başka dolandırıcılık olaylarına da karışıp karışmadıklarını belirlemek için her dört şüphelinin de banka hesaplarını incelemeye aldı. Ayrıca bu 4 şüpheli adına başka banka hesaplarının da olup olmadığı araştırılıyor.

İstanbul dışı bağlantılı olduğu belirlenen çetenin organize şekilde çalıştığı öğrenildi. Prof. Dr. Yurtcan’ın arayan kişilerin hangi bölgeden telefon açtıkları belirlenmesi için baz istasyonları kayıtları istendi. Polis, olayı gerçekleştiren çete elemanlarını bir bir tespit etmeye başladı. İstanbul dışına kaydırılan operasyon genişletiliyor.