Gaziantep'te son günlerde artan terör olayları düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Kadınların dev Türk bayrağını taşıdığı organizasyonda teröre lanetlendi.

Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciliği organizesinde düzenlenen yürüyüşe, çok sayıda sivil toplum kuruluşu, siyasi parti, dernek ve vakıfların temsilcileri katıldı. Kırkayak Parkı'ndan başlayan yürüyüş kapsamında çok sayıda kişi Demokrasi Meydanı'na buluştu. Kadınların en önde dev Türk bayrağını taşıdığı organizasyona yoldan geçen vatandaşlar da büyük destek verdi. Kalabalık, AKP Şahinbey İlçe Başkanlığı'nın önünden geçerken ıslıklarla protestoda bulundu.

Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, “Terör örgütü 30 yıldır yaptığı insanlık dışı katliamlarla Türk milletinin birliğini ve beraberliğini bozmayı hedef haline getirmiş terör örgütü son günlerde hayvani bir dürtüyle saldırılarını yoğunlaştırmıştır.” dedi.

Iğdır ve Dağlıca'da gerçekleştirilen katliamlara dikkat çeken Fidan, çözüm sürecine yönelik de eleştirilerini sürdürdü. Terör örgütünün eylem yapabilme kapasitesini kaybettiği, hızla küçülmeye başladığı bir dönemde sürecin hayata geçirildiğine dikkat çeken Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Fidan, sözlerini şöyle tamamladı: “Örgüt tam bir derleme, toparlama, büyüme, taban bulma, silah ve mühimmat toplama sürecinde kendini toparladı. Türkiye'deki bir çok sivil toplum kuruluşunu bu sürecin çözülme süreci olduğunu dile getirdi. Siyasi iktidar uyarıldı. Ama siyasi iktidar ve uzantıları bunlara kulak tıkadı. Ülke şu anda bulunduğu duruma sürüklendi. Analar ağlamıyor edebiyatı ile sürdürülen bu süreçte Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin bütün köyleri, şehir merkezleri terör örgütüne bırakılmış ve teslim edilmiştir. Terör örgütü bu süreçte şehir yapılanmasını tamamlamış, sözüm ona devletçiklerinin alt yapısını oluşturmuştur. Asker kışlaya, polis karakollara hapsedilmiş, askeri garnizonun içerisindeki ay yıldızlı bayrağımız gönderden indirildiğinde kimse sesini çıkarmamıştır.”

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık, taşkınlık yapmadan, sağduyulu bir şekilde alandan ayrıldı.