Bursa Barosu tarafından hazırlanan ve Türkiye Barolar Birliği tarafından Bursa'dan İzmir'e düzenlenecek 'Türkiye Adaletini Arıyor' yürüyüşü, provokasyon ve can güvenliğini sağlayamama endişesiyle iptal edildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bugün Bursa'dan başlayacak olan yürüyüşün iptal edildiğini, sadece 11 Nisan Cumartesi günü İzmir'de miting yapılacağını duyurdu. Feyzioğlu, dün Bursa'da düzenlenen mitingde de provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde çağrıda bulunmuştu.

Yürüyüşle ilgili Türkiye Barolar Birliği'ne bir takım istihbari bilgiler geldiğini belirten Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, "Ortamın gerginliği ve yüksek provokasyon olabilir endişesi ile o kadar insanın sorumluluğu vardı. Proje bize ait ama Türkiye Barolar Birliği yürüyüşü tertip ediyordu. Bursa'dan Mustafakemalpaşa'ya kadar olan bölüm bizim sorumluluğumuzdaydı. Oradan sonra Balıkesir Barosu denetiminde, sonra Manisa ve İzmir Barosu denetiminde yürüyüş devam edecekti. Yalnız avukatlar değil, halk da yürüyüşe katılacaktı. Yürüyüş sırasında, insanların can güvenliği konusunda kaygı verici durumlar olabilir düşüncesiyle yürüyüş iptal edildi." dedi.