Amasya’da psikolojik tedavi gördüğü hastaneden kaçan Mustafa Ö. isimli şahıs, yüksek kayalıklardan kendisini atmak isteyince yürekleri ağıza getirdi.

Yüklü miktarda borcu olduğu için psikolojisi bozulduğu öne sürülen 42 yaşındaki Ö., kısa süre önce Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi göremeye başladı. Hastane görevlilerin dalgınlığından faydalanarak dışarıya çıkan Mustafa Ö., hastane yakınlarındaki kayalıklara çıkarak kendisini aşağıya atmak istedi. Olay yerine gelerek seferber olan polis, itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) şahsı ikna yöntemini kullanarak aşağıya indirmeye çalıştı. Şahsın tedavisinde görev alan bir hemşirenin, polis otosunda bulunan megafonu kullanarak iletişime geçmesi de sonuçsuz kaldı.

Aynı yöntemle ikna yöntemine başvuran polise Mustafa Ö., “Öyle laflara karnım tok. Param olmayınca borcum ödenmeyince ben ne yapacağım.” dedi. Polisin uzun uğraşları sonucu ikna olan şahıs, kendi isteği ile aşağıya inmeyi kabul etti.