Uzman pikolojik danışman Dr. Fatih Kalkınç, Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi 10. sınıf velilerine, "Teknoloji ve Eğitim" konulu bir seminer verdi. Kalkınç, ders çalışırken müzik dinlemenin sakıncalı olduğunu söyledi.

Dr. Kalkınç, öğrencilere cep telefonlarının kullanılması konusunda uyarılarda bulundu. Mümkünse hiç kullanılmaması gerektiğini belirterek, "Yapılan ilmi araştırmalarda cep telefonu, çocuklarımızın yüzde 30 performanslarını düşürüyor. 18 yaşına kadar cep telefonlarının kullanılmaması gerekir, çünkü 1 saniyelik videoyu elde etmek için 25 kare fotoğrafı birleştirmeniz gerekiyor. 2 saat televizyon izleyen öğrenci, yaklaşık 180 bin kare izlemiş oluyor. Aynı öğrenci sınıfa geldiğinde, tahtada ders anlatan öğretmenini 1 kare olarak görüyor ve bu nedenle dikkat dağınıklığı başlamış oluyor. Sosyal medyada bir fotoğrafını masum bir şekilde arkadaşıyla paylaşan öğrenciniz, yolda başkaları tarafından tanınabilir ve bu durum da psikolojisini bozabilir. Öğrenciler, akşam hangi durumla yatarlarsa sabah da o düşünceyle kalkacaktır. Bundan dolayı öğrencilerin, yatmadan önce zihni olumsuz anlamda meşgul edecek etkinliklere fazla zaman ayırmaması gerekir." dedi.

Ders çalışırken müzik dinlemenin de sakıncalı olduğunu belirten Fatih Kalkınç, ancak çok kısık sesle klasik müzik dinlenebileceğini ifade etti. Kahvaltı yapmanın, başarıyı arttırmada çok önemli bir etken olduğunu, öğrenme ve dikkati toplamada yardımcı olacağını ve verimliliği arttıracağını söyledi. Dr. Kalkınç, seminerde ayrıca YGS'ye girecek öğrencilere, başarılarını arttıracak önerilerde de bulundu. Uyku düzenlerinin çok önemli olduğunu, erken yatıp erken kalkmaları ve ortalama 5-7 saat uyumaları gerektiğini ifade etti.

Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Muhammet Tekin ise yaptığı konuşmada, "Okul olarak, öğrencilerimize çok iyi bir eğitim imkanı sunduğumuzu düşünüyorum. Bunu, öğrencilerimizin sene içinde katıldıkları yarışmalardan ve YGS-LYS sonuçlarından da görüyoruz. Teknolojik gelişmelerin eğitime katkı sunması gerekirken bazen bu durum, öğrencilerimizin aleyhine gelişebiliyor. Teknolojinin eğitime, dolayısıyla öğrencinin başarısına katkı yapabilmesi için uzman psikolojik danışman Dr. Fatih Kalkınç Bey'i, 10. sınıf velilerimizle buluşturduk. Velilerimiz ve öğrencilerimiz adına yararlı bir seminer olduğuna inanıyorum.” dedi.