Bursa Heykel PTT Merkez Müdürlüğü ATM’lerinden 285 bin lira kayboldu. İddiaya göre, olayın kurum içerisinde çözülmesine karar verildi. Buna karşı çıkan Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ise konuyu yargıya taşıdı.

İddiaya göre, olay merkez şefinin ATM'lerde bir miktar fazla para göründüğünü sanarak sayım yapması sonucu ortaya çıktı. Heykel Merkez Şube'ye bağlı 10 ATM'de yapılan sayımda 9 ATM'de toplam 285 bin liranın kayıp olduğu belirlendi. PTT yetkilileri kontrolörler aracılığıyla olayı çözmek için çalışma başlattı.

Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunan Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Ankara'dan müfettiş çağırmak ya da yargıya başvurmak yerine kurum içinde kontrolörle konunun aydınlatılmaya çalışıldığını savundu. Orhan Avcı, şunları dile getirdi: “Bursa Heykel PTT Merkez Müdürlüğü ATM makinelerinde, 8 Haziran tarihinde 285 bin TL kaybolmuştur. Ayın 8’inden bu güne kadar PTT yetkilileri konuyla ilgilenmemişlerdir. Sadece bir kontrolör marifetiyle bu parayı bulma yoluna gitmişler, adli mercilere başvurmamışlardır. Hiçbir teknik alt yapısı olmayan kontrolörün bunu çözemeyeceğini biz defalarca söyledik. PTT başmüdürü ve merkez müdürü dahil bütün yetkililer konuyu savsaklamışlardır. Bunun neticesinde devletin kaybolan 285 bin TL’sinin bulunması adına Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı olarak adli mercilere başvurdum. Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum.”

9 ATM’de nakit paranın ortadan kaybolduğunu belirten Avcı, “Aldığım bilgilere göre ATM’lerde olması gerekenden fazla para bulunuyor. Bence bu sistematik bir uygulama. Eğer yapılmışsa da tek başına yapılmamış gibi duruyor. Tabi ki savcılar bunu kimler yaptı, kedi miydi, fare miydi bunları bulacaktır.” diye konuştu.

TEK MEMUR 9 ATM’Yİ AÇIP PARA KOYUYOR, DENETİM YOK

Bunun sadece o günkü görevli memura yıkılabileceğini ifade eden Avcı, şöyle devam etti: “Aslında sorumlu ve suçlu başmüdür ve merkez müdürleridir. Çünkü bu ATM’lerin açılışında komisyon olması gerekiyor. Yani bir görevli memur, bir güvenlik elemanı bir de nöbetçi memur olması lazım. Ama bu Heykel’de sadece bir memur geliyor, 9 tane ATM’yi açıyor, para koyuyor çekip gidiyor. Yani kontrol ve denetim yok. Bu otokontrolü sağlamayanlar bugün bunu memurun başına yıkabilirler. Burada memurda da suç var, kendisine eksik verilen bu görevi kabul etmemesi gerekiyordu. PTT, kendi kasasındaki paraya sahip çıkamazken, milyonlarca vatandaşın gönderisine nasıl sahip çıkacak. Vatandaşlar artık PTT’ye gönderisini teslim ederken 2 kez düşünmek zorunda kalacak.”

PTT Başmüdürlüğü yetkilileri ise soruşturmanın sürdüğünü, işlem hatası mı yoksa personel kaynaklı bir durum mu olduğunun araştırıldığını kaydetti.