Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü tarafından, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından hazırlanarak kapatılmış olan 548 gr ağırlığındaki tebliğ zarfı ile bu zarfa iliştirilmiş 1 sayfa halindeki tebliğ mazbatası bölümünün tespit edilemeyen bir nedenle birbirinden ayrılmış olduğu bildirildi. Tebliğ zarfının, tebliğ mazbatasından ayrı olarak, tebligat sevk ve teslim usulleri dışında, kayıtsız bir posta gönderisi şeklinde, alıcı adresine ulaştırılarak teslim edildiği kaydedilen açıklamada, idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

PTT, HSYK’nın Savcı Zekeriya Öz hakkında verdiği karara ilişkin tebligatın teslimiyle ilgili yapılan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından hazırlanarak, Ankara Adalet Gazi PTT Şubesinden, 08 Temmuz 2015 tarihinde postaya verilen, Zekeriya Öz Vekili Av. Ulvi Murat Atabay, Şişli İstanbul ad ve adresine gönderilen, çok sayıda evrakı içeren, ağzı kapalı 'tebliğ zarfının' üzerine iliştirilmiş bulunan 1 sayfa halindeki 'tebliğ mazbatası' ile birlikte, PTT şubesine getirilmesi üzerine, söz konusu tebliğ mazbatalı kapalı zarfın, tebligat olarak kabulü yapılmak suretiyle, TB03346312943 barkod numarası verilerek kayıt altına alındığı aynı gün, Ankara Posta İşleme Merkez Müdürlüğü'ne geldiği, burada ayırım, kayıt ve sevk işlemlerine tabi tutulmakta iken HSYK tarafından hazırlanarak kapatılmış olan 548 gr ağırlığındaki tebliğ zarfı ile bu zarfa iliştirilmiş 1 sayfa halindeki tebliğ mazbatası bölümünün tespit edilemeyen bir nedenle birbirinden ayrılmış olduğu, içerisinde asıl tebliğ evrakı bulunan, HSYK tarafından hazırlanarak kapatılmış olan, kabulü esnasındaki esas ağırlığı oluşturan 'tebliğ zarfının', üstünde yazılı olan Zekeriya Öz Vekili Av. Ulvi Murat Atabay, Halaskargazi Cad. Şifa Apt. No: 193/5 Şişli İstanbul ad ve adresine kadar ulaşarak, kayıtsız bir şekilde Temmuz 2015 ayı içinde teslim edilmiş olduğu, bu hususun Av.Ulvi Murat Atabay tarafından da yazılı olarak teyit edildiği tespit edilmiştir.

Bu itibarla söz konusu tebligat zarfının zayi edilmemiş, hasar görmemiş, herhangi bir şekilde içeriğinin yok edilmemiş olduğu, tebliğ mazbatasından ayrı olarak, tebligat sevk ve teslim usulleri dışında, kayıtsız bir posta gönderisi şeklinde, alıcı adresine ulaştırılarak teslim edildiği anlaşılmaktadır. Söz konusu hatalı sevk ve teslim işleminde kusuru bulunan çalışanların tespitine yönelik idari soruşturma devam etmektedir.”