Tunceli’de otomobilin Pülümür Çayı'na düşmesi sonucu meydana gelen kaza da kaybolan 3 yaşındaki Cümeysa Kavus’u arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Tunceli-Pülümür karayolunun 40.ıncı kilometresinde dün akşam saatlerinde Muş’tan gelip Erzincan’a giden Yunus Kavus kontrolündeki 40 AK 619 araç virajı alamayarak Pülümür Çayı'na uçtu. Kazada araç içinde bulunan 6 kişiden beşi kurtulmayı başarırken üç yaşındaki Cümeysa Kavus, sulara kapılarak kayboldu. Kazanın duyulmasının ardından olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri ve ambulans yaralılara müdahale etti. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarılan Yunus (42), Melek (33) ve Mustafa Kavus (6), Mehmet Sait (49) ve Remziye Sevgi (44) ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Suya kapılarak kaybolan 3 yaşındaki Cümeysa Kavus’un bulunması için çalışmalar geç saatlere kadar sürdü. Sabah saatlerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekipleri ve gönüllü ekipler botlarla Pülümür Vadisi boyunca Cümeysa Kavus’u bulmak için çalışma başlattı. Kazada yara almadan kurtulan Cümeysa Kavus’unda annesi Melek Kavus’ta kızı için başlatılan arama çalışmalarını gözyaşı içinde izledi.
Şiddetli akıntı nedeniyle arama çalışmalarının zorlukla sürdüğünü belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Değirmenci, “İki aileden oluşan 6 kişi Muş’tan Erzincan istikametine giderken virajı alamayarak suyu uçtuğunu öğrenmemizin ardından kaza yerine geldik. Araç içinde bulunan beş kişiyi kurtardık ancak üç yaşındaki kız çocuğu halen kayıp. Sulara kapılarak kaybolan çocuğu bulmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor.”dedi. Arama çalışmaları sürerken kaza yapan araç vinç yardımıyla sudan çıkarıldı.