Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Pütürge İlçesinde yapılması planlanan 5 köprüden 3'ünün inşaatı tamamlandı.

Pütürge’de birçok farklı noktada yeni yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi köprü inşaatlarında da sona yaklaştı. Büyükşehir Belediyesi'nin Pütürge genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında bu yıl içinde inşaatına başlanan 5 köprüden Taştepe – Korkmazlar ve Yeşildere ile Civan Mahallelerini grup yoluna bağlayacak 3 köprünün inşaatı tamamlandı. Yapımı tamamlanan köprülerin her iki yanında yol düzenleme ve asfalt çalışmaları ise devam ediyor.

Alireş Çayı üzerine yapılan 2 köprü Taştepe ve Korkmazlar Mahallesi ile Yeşildere Mahallesini Tepehan grup yoluna bağlarken, Yeşildere üzerine yapılan köprü ise Civan Mahallesini aynı şekilde Tepehan grup yoluna bağlıyor.

Huri-Yeşildere Mahallesi ile Sezerler- Tepehan bölgesine yapılan köprülerin inşaat çalışmaları ise yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Özellikle kış aylarında ulaşımın çok zor sağlandığı bu bölgede, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan köprüler ulaşımın daha güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamış olacak.