İki koldan IŞİD’in kontrolündeki Telabyat’a saldıran PYD ile IŞİD terör örgütünün çatışmaları sınıra dayandı. Çatışmaların şiddetlendiği bölgelerde Suriyeliler topraklarını terk ederek Türkiye’ye sığındı.

PYD, iki koldan Rakka’ya bağlı Telabyat ilçesine saldırıya geçti. Ağır silahlarla telabiyat'ya yaklaşan PYD ile IŞİD arasında çatışmalar şiddetlendi. PYD, Doğu tarafından 20 kilometre Telabyat'a yaklaşırken batıdan 35 kilometrelik bir mesafe kaldı.

Çatışma arasında kalan Suriyeli vatandaşlar 5 gündür sınıra yığıldı. Burada bekletilen mülteciler bugün Akçakale ilçesine bağlı Kepez köyü mevkiinden Türkiye'ye alındı.

Bu arada sınırda bekleyenlerin sık sık bayıldığı görüldü. Bayılanlar sınırda bekletilen ambulansta tedavileri yapılıyor.

Burada AFAD ve jandarma tarafından mültecilere su ve bisküvi ikram edildi. Daha sonra Jandarmanın kurduğu çadıra alınan Mülteciler burada aranarak giriş yaptırıldı. Sınıra gelen minibüslerle Mülteci kamplarına taşındı. Gün boyu yaklaşık 850 mültecinin giriş yaptığı öğrenilirken binlercesi sınırda bekliyor. Geçişler yarın da devam edecek.

Öte yandan sınırı geçen Suriyeliler, ne IŞİD, ne Esed ne de PYD'nin kendilerine merhamet etmediklerini söyledi.