Aydın’da oluşturulan Rabia Platformu'nun üyeleri, Mısır devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 106 kişi hakkında verilen idam kararlarını tanımadıklarını belirterek protesto etti. Platform adına konuşan Eğitim Bir Sen Aydın Şube Başkanı İsmail Yiğit, “Mısır’da darbecilerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşamayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında bulunduğumuzu deklare ediyoruz. Mursi serbest bırakılmalı ve görevine iade edilmelidir.” dedi.

Askerî darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen idam kararı protesto edildi. Sevgi Yolu’nda ellerinde Türk bayrağı, Muhammed Mursi fotoğrafı ve Rabia pankartlarıyla eylem yapan grup adına konuşan Yiğit, milletin seçtiklerinin yargılanamayacağını vurguladı. Mısır’daki direnişin örnek bir direniş olduğunu belirten Yiğit, “Milletin seçtikleri yargılanamaz. Siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz. Baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz Kazanacağız. Zalimlere karşı iyiler kazanacak. Siyonizmin tetikçisi darbeciler, onuruna sahip çıkanlara diz çöktüremeyecek.” şeklinde konuştu.

Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için burada olduklarını belirten İsmail Yiğit, “Hafta sonu darbe hukuku, Mursi ve 106 kişinin dosyasını idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi, yazıklar olsun. Mursi’ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları, Mısır’daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terketmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Mısır’da darbecilerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşamayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında bulunduğumuzu deklare ediyoruz. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi dahil tüm İrfan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi’nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır.” dedi.

Devrik Cumhurbaşkanı Mursi lehine ve darbeci Sisi aleyhine sloganların atıldığı protesto eylemine AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Eğitim Bir Sen üyeleri ve diğer destek verenler katıldı.