Türkiye genelinde Facebook üzerinde birçok şehirde radarlara karşı sürücüler grup kurarak bir birlerini bilgilendiriyor. Kahramanmaraş'ta trafik kontrolleri ve radar uygulamasından kaçmak isteyen sürücüler, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden sayfa oluşturdu. Beş bini aşan üye sayısıyla Facebook'ta 'Kahramanmaraş radar çevirme kaza' adı verilen sayfada, şehir merkezindeki trafik kontrolleri ve radar uygulamaları anında paylaşılıyor.

Sosyal medya kullanıcılarının ilgiyle takip ettiği sayfanın sloganı ise 'Ceza yemeye son' olarak belirlenmiş. Sayfayı takip eden sürücüler, trafik kontrolü ya da radar uygulamalarının bulunduğu bölgeyi fotoğraf çekerek paylaşıyor. Sayfada sürücülere hız yapmamaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda da uyarıda bulunuluyor. Gruba üye bazı sürücüler; 'Arkadaşlar kapıçam girişi dikkat', 'Piknikçi arkadaşlar hız limitlerine riayet ediniz' gibi paylaşımlar yapıyor.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kayseri’de kurulan grubun üye sayısı 40 bini geçerken Çorum, Isparta gibi birçok ilde de sürücüler radarlara karşı Facebook üzerinden haberleşiyor.