Siirt'te özel bir hastanede bir hafta önce sezaryenle dünyaya gelen bebek doğum sonrası yenidoğan ünitesinde 'radyan ısıtıcı' cihazına alındı. Radyan ısıtıcıda uzun süre bekletildiği iddia edilen ve vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında birinci ve ikinci derece yanıklar oluşan bebek Batman’da özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Mehmet ve Nurgül Kilvan çiftinin henüz ismi konulmayan bebeğin tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M.Şirin Aslankılıç, minik bebeğin vücudunda yüzde 40 oranında yanıkların oluştuğunu, tedavi altına alındığını ifade etti. Aslankılıç, "Her hastanede komplikasyonlar olabilir. Bebek yeni doğduğunda oksijen veriliyor. Bunun yanında hipotermiali için radial ısıtıcı altında bırakılıyor." dedi.

Bebeğin sağlık durumunun şu anda iyi olduğunu belirten Aslankılıç, şunları söyledi: "Bebeğin vücudundaki yanığın radyan Isıtıcıya bağlı olarak meydana geldiği tespit edilmiş. Bebeğin sağ tarafında 1 ve 2 derecede, yüzde 40'a varan oranda yakın yanık var. Bebek bize getirildiğinde solunum sıkıntısı ve inleme vardı. Gereken tüm müdahaleleri yaptık. Çocuk cerrahi ve genel cerrah doktorları ile solunumda rahatlama sağladık. Yanıkları da genel cerrah ile beraber her gün takip ediyoruz. Şu anda genel durumu stabil, solunum rahat, kalp atışları normal, herhangi bir sıkıntı yok."