Kayseri’de radyocu Mehmet Aslankaya’nın öldürülmesiyle ilgili katil zanlısı hakim karşısında olay gününü anlattı. Sanık M.Ö., Aslankaya’yı boşanma davası süren eşine attığı mesaj ve sonrasında Aslankaya ile aralarında yaşanan restleşme nedeniyle vurduğunu söyledi. Ö., öldürme kastının olmadığını da kaydetti.

Radyocu cinayeti davasının ikinci duruşması yapıldı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçlamasıyla tutuklu bulunan sanık M.Ö. hazır bulundu. İlk duruşmada savunma yapmayan M.Ö., olay öncesi ve sonrasını mahkeme heyetine anlattı. Sanık Ö. savunmasında, 13 yıldır evli olduğu S.Ö.’nin 2 çocuğunun annesi ve namusu olduğunu söyledi. Aslankaya ile eşi vasıtasıyla tanıştıklarını belirten Ö., “Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Mehmet Aslankaya’ya Allah'tan rahmet diliyorum. Rahmetliyle olay öncesine dayanan bir husumetim yoktu. Eşimle aramda boşanma davası sürerken, 12 yaşındaki oğlum, bana eşimin facebook hesabına Mehmet Aslankaya’nın ‘kurban olduğum ne yapıyorsun’ şeklinde bir mesaj gönderdiğini anlattı. Oğlum bunları bana ağlamaklı bir ses tonuyla anlattı. Eşimi aradım ve bir kafede oturup konuştuk. Mesajı önce yalanladı, sonra yanlışlıkla gönderdiğini söyleyerek sertleşti. Ben daha sonra Mehmet Aslankaya ile konuştum. Görüşmeye arkadaşlarıyla gelmiş ve beni ‘Biz Avşar aşiretiyiz’ diyerek küfretti ve silah gösterdi. ‘Eşinle ilişkim var’ dedi. Aracımı tamir ettirmek için sanayiye giderken İstasyon Caddesi araç trafiğinde Aslankaya ile göz göze geldik. Silah tamirciliği baba mesleği olduğundan ve ticaretle uğraştığım için arabamda tüfek vardı. Korku vermek üzere bir el ateş ettim ama silah iki el ateş aldı. Tüfekteki saçma da kuş saçmasıydı. Kafasına ateş etmedim. Öldürme kastım yoktu. Yüzbinlerce kere pişmanım.” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık M.Ö. ve avukatının dosyayı incelemesi ve eksik evrakların tamamlanması amacıyla celseyi 7 Nisan 2015 tarihine erteledi.